Er ligt een ferme bussel kousenband, zomaar bij de supermarkt, naar me te lonken. Voor ik er erg in heb, ligt deze niet meer tussen paprika’s en de courgettes, maar in mijn boodschappenwagentje. Wederom blijk ik aan een acute vorm van vergeetachtigheid te lijden. Kousenband werd in huize Eetplezier standaard met masala kip en witte rijst gegeten, maar dat was vér voor het vleesverlaters-tijdperk. Hoe nu verder?
Natuurlijk, ik kon alsnog kiezen voor een vleesdag, ware het niet dat deze zich reeds vierentwintig uur geleden had voorgedaan. En omdat ik nu eenmaal in hoogsteigen persoon “the lady of the house” mag zijn, besliste ik tot iets heel anders. Een eiergerecht. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit masala eieren in een saus gemaakt. Tot vandaag dus. Het was best lekker, hoewel de kip masala stiekemweg toch nog even favoriet blijft. Dat wordt volgende keer beter plannen dus.
Masala eieren
Ingrediënten: (voor 4 personen)
8 eieren
1 rode ui
2 eetl olie
1 tl koriander, gemalen
½ tl venkelzaad
1 tl garam masala
½ tl chilipoeder
½ tl kurkuma
2 tomaten
zout
200 ml kokosmelk
Bereidingswijze:
Kook de eieren hard in ca. 8 minuten.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uit in ca. 8 minuten goudbruin.
Voeg de koriander en het venkelzaad toe en bak het geheel ca. 2 minuten tot het aroma vrij komt.
Voeg de garam masala, chilipoeder en de kurkuma toe en bak het geheel nog c. 3 minuten op laag vuur.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de tomaat, de kokosmelk en 100 ml water toe aan de specerijen en breng het geheel aan de kook.
Laat dit 20 minuten rustig sudderen.
Verwarm de eieren in de saus, breng op smaak met zout en dien direct op.
Lekker met witte rijst of naanbrood.
Bron: Foodies juli 2011
0 reacties