Home » Recepten » Desserts » Lemon Meringue Fool

Lemon Meringue Fool

25 09 2011 | Desserts | 3 reacties

Het prachtige nazomerweer van de laatste dagen doet verlangen naar zoete mondvermaakjes. Om je, na een lange tocht door het zonbeschenen Zeeuwse landschap, in een luie stoel te nestelen en met kleine kleuterhapjes te genieten van dit voedzame toetje. Niet geheel calorie-arm, nee, zeker niet. But who cares?

Lemon Meringue Fool

Ingrediënten:
– 150 g lemoncurd
– 3 el limoncello
– 125 ml crème fraîche
– 250 g mascarpone
– een grote of twee kleine meringue(s)
– (biologische) citroenschilletjes om te decoreren

Bereidingswijze:
Meng in een schaaltje de crème fraîche met de mascarpone en klop goed door.
Doe in een ander schaaltje de lemoncurd met de limoncello en meng door elkaar.
Tot het moment van serveren heb ik beide schaaltjes in de koelkast bewaard.
Verdeel vlak voor het serveren, het lemoncurd-mengsel en de in stukjes gebroken meringue door het mascarponemengsel.
Verdeel het mengsel over vier mooie glaasjes en doe er nog wat lemoncurd op en strooi de citroenschilletjes erover.

Ik vond het lekker, maar de scherpe citroensmaak bleef achterwege wat mij betreft. Het had frisser gemogen. Misschien probeer ik volgende keer nog wat extra citroensap door de mascarpone te mengen. Bovendien waren mijn meringues (van de banketbakker) mierezoet, iets wat de fris-zure smaak ook beslist niet ten goede kwam. Misschien lag het ook aan mijn limoncello. Geen idee of deze authentiek van smaak is. Welk merk is de beste? Wie weet het? Wie?

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

3 Reacties

 1. anne

  ohhhhhhh dat ziet er lekker uit!
  Jammer genoeg geen limoncello in huis want anders ging ik nog aan de slag 🙂

  Antwoord
 2. Carla

  Ziet er lekker uit zeg, weer eens iets anders lemon posset. Ik maak mijn limoncello altijd zelf, met flink minder suiker dan de winkelvarianten. Alcohol sleep ik mee uit Italie.
  Overigens kan ik je op mijn blogspotaccount inmiddels op mijn blogrol zetten en dat ga ik zo direct doen. Mijn adres is dus veranderd, weblog is al ruim een maand uit de lucht helaas. Ik probeer op den duur alles op blogspot te krijgen.
  groetjes,
  Carla

  Antwoord
 3. Anonymous

  Euh… Meringue is toch eiwit? Tenminste, in alle andere recepten op internet.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.