Home » Dagboek » Zeeuws lekkers » Landwinkel De Plantage – Yerseke

Landwinkel De Plantage – Yerseke

6 12 2013 | Zeeuws lekkers | 1 reactie

Landwinkel is een coöperatie van 88 boeren met een eigen winkel. Hun missie is de leefbaarheid van het platteland vergroten. Dit door het aanbieden van een breed assortiment ambachtelijke boerderij- en streekproducten. Ook het creëren van betrokkenheid van de burger bij het landschap, de boerderij en haar producten staat in hun vaandel. Landwinkel De Plantage in Yerseke is één van deze Landwinkels.

De 88 boeren met een Landwinkel zijn trots op hun product en staan garant voor kwaliteit en een gastvrije ontvangst. De aangesloten boerenkaasmakers, groente- en fruittelers wisselen onderling producten uit. Daardoor kunnen ze een bijzonder assortiment ambachtelijke boerderij- en streekproducten aanbieden in een sfeervol ingerichte winkel.

Landwinkel De Plantage in Yerseke

Landwinkel is volop in ontwikkeling, zo ook in Zeeland. In april 2013 startte de familie Bruijnzeel in Yerseke hun landwinkel, genaamd De Plantage. Het overgrote deel van het aangeboden fruit teelt men milieubewust op eigen grond, zoals appels, peren, pruimen en in de zomer ook volop kersen.

Bovendien is er een aanzienlijk assortiment regionale producten te koop. Met grote regelmaat is er verse aanvoer van collega’s uit de buurt. Of het nu gaat om rode kool, komkommer, boontjes of (h)eerlijke Zeeuwse bloemkool. Er is altijd wel een teler in de buurt. Per seizoen kent De Plantage dan ook een wisselend aanbod.

Ook brood, zuivel, kaas, noten, jam, sap, siroop en azijn zijn aanwezig. Alles gemaakt van pure grondstoffen en op ambachtelijke wijze geproduceerd. Men streeft naar producten van Zeeuwse makelij, maar als dit niet voorhanden is, wijkt men uit naar collega-producenten in den lande. Ambachtelijke productie en topkwaliteit is ook dan een eerste vereiste.

In deze decembermaand is De Plantage extra sfeervol ingericht. Er worden workshops gegeven en er staan feestelijke Kerstpakketten, gevuld met allerhande producten. Tussen al dat lekkers, vind je ook aantrekkelijk geprijsde kadootjes, zoals fleurige servetten, sfeerlichtjes en grappig gedecoreerde mokken.

Landwinkel De Plantage is te vinden aan het Kaasgat 4a te Yerseke. Openingstijden di-vrij van 09.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

1 Reactie

  1. Karin

    Dit is zo’n winkel waar wij graag komen, daar wordt je toch helemaal blij van!
    We zetten zulke adressen zelfs in de tomtom, als we dan onderweg zijn geeft hij een seintje (hij loeit als een koe) dat er een leuk adresje in de buurt is. Deze zullen we er ook inzetten voor als we nog eens in Zeeland komen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.