Home » Recepten » Vegetarische gerechten » Gevulde courgettes op Turkse wijze

Gevulde courgettes op Turkse wijze

29 06 2016 | Midden-Oosten, Vegetarische gerechten | 2 reacties

Gevulde courgettes als maaltijd waren geheel en al verdreven uit mijn culinaire geheugen. Verdrongen door allerhande, eigentijdser gerechten. Iets met Ottolenghi en zo. Gelukkig werd ik net op tijd bevangen door Arabische sferen en smaken. Dat heeft helemaal niets met de foodybox te maken (die krijg ik namelijk nooit), maar ik word altijd vanzelf een beetje meegetrokken in de voortrazende trends.

En ik moet tevens toegeven dat ik bij een tv-programma als Chez Benali, dat momenteel te zien is, erg weg kan zwijmelen bij de Orientaalse beelden. De aromatische kruiden, de hectiek van de drukbezochte souk, het is een feest voor de zintuigen. Snuffelend op 24Kitchen vond ik een recept voor gevulde paprika’s. Ik heb het omgezet naar gevulde courgettes, de inhoud is gelijk gebleven. Eet er een frisse salade bij en je hebt een onwaarschijnlijk smakelijke maaltijd!

Gevulde courgettes op Turkse wijze

Ingrediënten:
300 g notenrijst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bosuitje
0.5 bosje bladpeterselie
0.5 bosje koriander
olijfolie om te bakken
1 el paprikapoeder
1 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
1 tl chilivlokken
400 g tomatenblokjes
2 middelgrote courgettes
150 g fetakaas

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom goed droog.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Pluk en snijd de bladpeterselie en koriander fijn.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, bosuitje, bladpeterselie, koriander, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 6 minuten op laag vuur.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zonder deksel pruttelen.
Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Voeg de zaadlijsten van de courgette toe aan het tomatenmengsel.

Snijd de fetakaas in blokjes.
Meng de rijst en fetakaas door het tomatenmengsel.
Vul de courgettes met het mengsel. Besprenkel met olie.

Schuif in de oven en bak in circa 20-25 minuten gaar.

Gevulde courgettes met groenten en feta

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. Karin

    Ziet er lekker uit Nell, dit is helemaal iets voor ons. Als de courgettes nou een beetje meewerken (we hebben alleen vrouwen…..) dan staat dit eerdaags op tafel.

    Antwoord
  2. nellnijssen

    Oké, Karin! Laat me gerust weten hoe het jullie gesmaakt heeft. Wij vonden het een smakelijk gerecht.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.