Home » Recepten » Groentegerechten » Geroosterde regenboogwortelen met yoghurtdressing

Geroosterde regenboogwortelen met yoghurtdressing

10 02 2020 | Groentegerechten | 0 Reacties

Vier februari 2020. Zo’n dag waarop een mens denkt: laat ik eens regenboogwortelen proberen. Want ja, je loopt in de supermarkt en je kunt nergens die normale oranje-gekleurde staken vinden die men wortelen noemt. Ervoor in de plaats liggen er wel de hippe regenboogwortelen. Oranje, paars, geel. Heel mooi om naar te kijken, maar wat moet een mens ermee?

Op weg naar huis bedenk ik om ze te gaan roosteren. Vermoedelijk zullen ze daardoor hun kleur behouden, fantaseer ik erop los. Ik sta bekend om mijn fantasieën en ik moet eerlijk bekennen dat ik ze koester. Zonder fantasie een inhoudsloos bestaan. 

Nu rooster ik vaak groenten in de oven, alleen wel altijd op basis van een recept. “Moet je zelf ook kunnen verzinnen”, zegt mijn alter ego. En waarom ook niet? Geroosterde regenboogwortelen, zo moeilijk kan dat niet zijn. Met een juiste oventemperatuur en een goede olie ben ik waarschijnlijk al een heel eind op de goede weg.

Dat sinaasappel en wortel een goede combi is, weet ik uit De Smaakbijbel van Niki Segnit. Toevallig heb ik een lading heerlijke bloedsinaasappelen in mijn bijkeuken liggen, dus let’s go!

Geroosterde regenboogwortelen

Ingrediënten:
500 – 750 gr regenboogwortelen
1 (bloed)sinaasappel
4 eetl extra vergine olijfolie
1 eetl citroensap
2 theel honing
1 theel Shichimi Togarashi (Euroma Jonnie Boer)
1 theel komijnzaad

Voor de dressing:
4 eetlepels volle yoghurt
1 eetl mayonaise
2 eetl fijngehakte kruiden, (dille, peterselie, oregano)
1 eetl citroensap
1 theel citroenrasp

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200˚.

Snijd het loof van de wortelen en leg ze in een braadslede.

Snijd de sinaasappel in dunne schijfjes.

Meng de olijfolie met de honing, het citroensap en de Shichimi Togarashi.
Hussel dit door de wortelen en leg de sinaasappelschijfjes tussen en op de wortelen.
Bestrooi daarna met het komijnzaad.

Rooster de wortelen circa 30-35 minuten in de oven.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer bij de wortelen.

Eet dit als bijgerecht bij rijst en een krokant gebakken visje.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.