Home » Recepten » Brood en crackers » Focaccia

Focaccia

6 09 2013 | Brood en crackers, Italië | 0 Reacties

Rechtstreeks op de vloer. Of in een bus. Langwerpig. Of rond. Hoog of laag. Met rozijnen. Of met suiker. En wat te denken van sesam? Diep donkerbruin of wolkjeswit. Van spelt. Van tarwe. Of van rogge. Baquette, naan of focaccia. Allemaal brood.

Wie aan brood denkt, denkt aan Levine, de ongekroonde Koningin van ons dagelijks brood. In haar oven worden al die deegjes omgetoverd tot de meest heerlijke creaties. Elegante baguettes, stoere desembroden, gezond volkoren of super-de-luxe panettones. Levine weet van een handje bloem, water, zout, gist een heus natuurproduct te maken, helemaal vrij van kunstmatige kleur,- geur-, en smaakstoffen. En voor wie het allemaal niet gelooft: neem eens een kijkje op haar website.

Uit mijn eigen Thuisbakkerijtje kwam vanmiddag deze heerlijke focaccia. Een luchtig, Italiaans brood met een knapperige korst. Op smaak gebracht met kruiden en grof zeezout. Het volledige recept is hier te vinden. Omdat ik niet alle ingrediënten in huis had, werd het een vulling van fijngesneden olijfjes, zongedroogde tomaatjes en oregano. Heel aangenaam, zo’n vers gebakken broodje, aangevuld met een voedzame salade op basis van couscous. Zie hiervoor mijn volgend blog.

Foccacia

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.