Home » Dagboek » Mijmeringen » Feestelijke dagen gewenst!

Feestelijke dagen gewenst!

23 12 2015 | Mijmeringen | 12 reacties

Tweeënvijftig weken. Driehonderd vijfenzestig dagen zijn opnieuw als zand door mijn vingers gegleden. Althans, zo lijkt het. Geen seconde heb ik me verveeld.

Opnieuw was het een ratjetoe van allerhande leuke en minder leuke zaken. Mijn frêle voorvlerkje dat bijkans werd geplet door de kloeke mannenhand van Jonnie Boer. Opnieuw afscheid nemen, nu van liefst twee dierbare familieleden. Verblijven in het allermooiste hotel van Twente. Een vervelend virus dat me een paar weken hardnekkig gezelschap bleef houden. Mam die in goede gezondheid 85 mocht worden. Lieve buurman Peet die voor altijd achter de horizon verdween. Vredige nazomerweken in ons houten huisje nabij de Schouwse duinen.

En o ja, op 4 januari wisselde ik mijn blogspotaccount in voor dit WP-blog inclusief eigen domeinnaam. Hier en daar rammelt het soms nog wel ergens, maar ik kan er mijn ei op kwijt en belangrijker nog: jullie nemen ook nog eens de tijd om al die onzinnigheden van mij te lezen. Ik wil jullie daar allemaal heel hartelijk voor bedanken. Jullie reacties, tweets en opmerkingen vormen een deel van mijn wereld. Binnen die wereld is er altijd plaats voor nóg meer zielen, nóg meer vreugd’.

Feestelijke dagen gewenst

De feestdagen staan nu voor de deur. Voor mij persoonlijk hadden ze niet uitgevonden hoeven te worden, daar heb ik het al eerder over gehad. Aan de andere kant kan ik me ook zó goed voorstellen dat er mensen zijn die daar volledig anders tegen aan kijken. Doe dus vooral wat jij fijn vindt om te doen.

Vier het uitbundig met toeters en bellen, houd het sober met een boek, de hond en een pot thee, begeef je tussen een juichende mensenmassa, blijf bedaard zitten in je hutje op de stille hei, steek vierhonderd en vijf kaarsjes aan, aanschouw alles vanuit een complete duisternis, laat de champagne rijkelijk vloeien, wees tevreden met een  glaasje gemeentepils, laat je halve maandsalaris met veel geknal de lucht in gaan of bekommer je om al die bibberende beestjes die zich verward en angstig verstoppen.

Verwen jezelf met dure hebbedingen, geef je laatste rooie cent aan die radeloze vluchteling, trek je aller-allermooiste glitterpak aan of knip simpelweg drie gaten in een juten zak, maar vier het vooral op een bij jou passende wijze. Zonder hypocriete plichtplegingen en met oog voor je eigen authenticiteit. Zodat je kunt blijven geloven in jezelf. En zullen we dan afspreken dat we volgend jaar niet alleen in onszelf, maar vooral ook in die ander blijven geloven?

Ik wens jullie gezellige en vooral liefdevolle feestdagen toe.

 

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

12 Reacties

 1. Carla

  Ik wens jou en je naasten hetzelfde Nell en ook alvast alle goeds voor het nieuwe jaar.

  Antwoord
  • nellnijssen

   Voor jou hetzelfde gewenst, Carla. Maar toch vooral veel gezondheid! Fijn dat je Kerstmis thuis kunt vieren.

   Antwoord
 2. Agnes

  Voor jou ook fijne dagen Nell. Ieder slaat zich er op zijn eigen wijze doorheen. Hoop in 2016 nog regelmatig van je heerlijke schrijfsels te mogen genieten.

  Antwoord
 3. nellnijssen

  Dank je, Wilma.. Ik wens jullie ook een gezond, culinair jaar toe!

  Antwoord
 4. nellnijssen

  Dank je,, Agnes. En fijn om te horen dat je me ook in het nieuwe jaar nig wilt lezen. Zorg goed voor meneertje Sjors,, straks met al die vervelende ka-boems. Hopelijk kunnen jullie, ondanks die ellende elk jaar,, ook genieten van alle feestelijkheid.

  Antwoord
 5. MyriamC

  Ik sluit me aan bij de anderen en ik wens je, ondanks alles, toch hele fijne dagen.

  Antwoord
  • nellnijssen

   Hartelijk dank, Myriam.. Ik wens jou en je dierbaren ook fijne, zinvolle dagen.

   Antwoord
  • nellnijssen

   Gaat vast lukken, Martine. Ik heb zojuist je recept van crème brûlée gemaakt en wat was die heerlijk! Minder room, dus minder zwaar. Veel feestelijkheid gewenst!

   Antwoord
 6. nellnijssen

  Dank je, Marion, Ik wens jou ook een gelukkig en goed (bak)jaar toe!

  Antwoord
 7. Karin

  Wat leuk beschreven, wij komen hier wel in voor haha. Een jutezak is misschien wat té maar wie weet probeer ik het een keer 😉
  Voor jullie ook een gezellig uiteinde en een gezond 2016 met genoeg inspiratie, maar dat zit wel goed !

  Antwoord
  • nellnijssen

   Dat wens ik jou en je gezin ook, Karin! Dat 2016 maar een beetje mag brengen wat jullie willen.. En let op: jutezakken worden erg hip volgend jaar 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.