Home » Dagboek » Zeeuws lekkers » De Zeeuwse Hemel Zierikzee

De Zeeuwse Hemel Zierikzee

6 08 2011 | Zeeuws lekkers | 0 Reacties

Soms ben ik helemaal niet op zoek naar interessante of lekkere producten. Dan wil ik een stukje “sweet dream” kopen, die mij in een gelukzalige stemming brengt. Zo’n droom die een dag lang in je hoofd blijft hangen, die ervoor zorgt dat de atmosfeer net een tikkie zachter aanvoelt dan de realiteit. Die de sfeer weergeeft van rommelige, maar harmonieuze oorden; waar serene stilte je doet zweven. Kortom, waar het leven is zoals in je Mooiste Droom. Dat snappen ze helemaal, daar bij De Zeeuwse Hemel.

Slimme ondernemers combineren hun eigen droom met die van hun klanten. Zo ook de mensen achter De Zeeuwse Hemel te Zierikzee.
(http://www.dezeeuwsehemel.nl). Gisterenmiddag heb ik mezelf weer eens getrakteerd op een bezoekje aan dit eetparadijsje. Ik transformeer er nog net niet tot figuurlijke engel (tot teleurstelling van velen), maar voel er eerder een buitengemeen aards trekje boven komen drijven: hebberigheid. Het liefst zou ik alle uitgestalde lekkernijen willen kopen. Van de prima geselecteerde wijnen, de fijne oliën en kruiden, het brood van Menno en zeker niet te vergeten de ongelooflijk fijne thee van Betjeman en Barton.

Vandaag scoorde ik er een rode costières de Nimes, Mas des Bressades 2010, welke ooit door Thérèse Boer werd uitgekozen om te schenken in De Librije. Als deze Leading Lady op wijngebied mij het juiste wijnpad wijst, durf ik haar blindelings te volgen. Mijn proefnotitie volgt later op deze blog.

Uiteraard ook meteen thee/koffie genuttigd. Erbij het fantastische gebak van De Koekela. Op de foto zie je citroenmeringue en een lemonbar. Zoveel lekkers op één plek: ja, dan mag je je met recht De Zeeuwse Hemel noemen. Het wachten is nu alleen nog op de gouden lepeltjes 😉

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.