Home » Recepten » Desserts » Bosbessenijs

Bosbessenijs

22 07 2014 | Desserts | 0 Reacties

Ook al ben ik geen ijsfanaat ten voeten uit, (ik bedoel: ik zie mezelf niet zo gauw op zijn Amerikaans een half litertje naar binnen lepelen), met de weersomstandigheden van de afgelopen week wil een zelfbereid ijsje me toch uitermate bekoren. Dit bosbessenijs is een variant op het aardbeienijs op Carolines blog. Ook lekker, maar ik ben meer van de bosbessen. Niet alleen vind ik de tegenwoordige aardbeien geen enkele smaak meer hebben, in bevroren staat ontstaat er ook een bijzonder weeïg geheel. Niet helemaal het ijsje waar ik verlangend naar uitkijk.

Het werd uiteindelijk een heerlijk, romig bosbessenijs. En het maken is zó simpel, daar hoeft echt geen zweetdruppel aan te pas komen. Iedereen die druk aan het werk is geweest, oververhit is geraakt en niets anders dan verkoeling wil: eat your heart out!

Bosbessenijs

Ingrediënten:
350 g bosbessen
1 blik gezoete, gecondenseerde melk
250 ml slagroom

Bereidingswijze:
Was de bosbessen en laat ze goed uitlekken.
Pureer ze met de staafmixer.
Vermeng de vruchtenpuree met de gecondenseerde melk.
Klop de slagroom luchtig (vooral niet stijf) en spatel de room door de bessenpuree met de melk.
Laat alles in de koelkast door en door koud worden.
Giet het mengsel in de draaiende ijsmachine en laat het ijs draaien tot het klaar is.
Schep het in een diepvriesdoos en bewaar tot gebruik in de vriezer.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.