Home » Recepten » Salades » Aardappelsalade met zalm en dille

Aardappelsalade met zalm en dille

22 06 2014 | Salades | 1 reactie

Op het eiland waar zich tevens ons buitenverblijfje bevindt, is momenteel de zgn Kunstschouw. Tijdens deze manifestatie tonen tientallen lokale kunstenaars hun opgebouwde collecties. Man en ik nemen er graag een kijkje. We hobbelen van prachtige tuinen naar authentieke boerenschuren. Van kleurrijke schilderen naar fantastische sculpturen. Kunst is altijd met een grote K, simpelweg omdat het door iemands geest is bedacht en door de handen, behorend bij diezelfde geest, is gemaakt. Het is altijd goed, ook al is niet alles onze smaak.

Na zo’n dagje kunst happen, willen we ons lekker lui laten wegzakken en nog wat napraten over alles wat we gezien hebben. Met een wijntje. En zicht op een gemakkelijke maaltijd. Als je voor deze aardappelsalade met zalm voor nóg meer gemak kiest, kun je de verse zalm vervangen door een blikje. Dat dit invloed heeft op het eindresultaat, zal je duidelijk zijn. Niets beter als verse ingrediënten. Maar goed, in geval van nood is het een bruikbaar alternatief.

Aardappelsalade met zalm en dille

Ingrediënten: (2 personen)
6 ons aardappelen
3 ons zalm
3 lente-uitjes, in ringetjes
1 zure appel (Granny Smith), in blokjes
flinke hand dille, fijngehakt
2 eetl kwark
2 eetl mayonaise
2 eetl citroensap
½ eetl mosterd
peper/zout naar smaak

Bereidingswijze:
Begin met het pocheren van de zalm. Voor extra smaak doe je dit in een court bouillon. Doe wel voorzichtig, zodat de vis niet uit elkaar valt. Laat afkoelen.

Meng in een schaal de kwark, mayonaise, mosterd en citroensap.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes, de zalm in stukken en de appel in blokjes.
Hak de dille fijn.
Meng dit door het kwark-mayonaisemengsel.
Zout en peper naar wens toevoegen.

Kook de (liefst nieuwe) aardappelen pas kort voor je aan tafel wilt. Een kwartier is lang genoeg.
Schep ze uit de pan, snijd ze snel in grote blokjes en meng ze als ze nog enigszins warm zijn door de overige ingrediënten.
Hierdoor mengt de dressing zich goed door de salade.
Wel meteen aan tafel nu.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

1 Reactie

  1. Eduardus

    Als ik naar de hedendaagse kunst kijk, heb ik toch zo mijn bedenkingen bij die “verlichte” geesten.
    Maar het slaatje is wel goed;-)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.