15 april 2015. Het was de dag van 23 graden, met zonnestralen die voor de allereerste keer dit jaar mijn huid kusten. De dag van de start bij fietsknooppunt 38. Ossendrecht. Hoogerheide. Huijbergen. En verder … en nog een stukje …. nog een klein eindje dan?
Van zwermen citroenvlinders in wel vijftig tinten geel. En hoogzwangere knoppen van de rododendron. Met in het voorbijgaan de uitbundig bloeiende magnolia’s. Van de zwartkop tuinfluiter die vanaf zijn tak een serenade aan ons bracht. Niet te vergeten ook, de dag van Leffe Dubbel en rosé, als teken dat de lente nu echt begonnen is.
Zo’n dag sluit je af met simpel en smakelijk. Ik struinde door mijn provisie- en koelkast en fröbelde dit in elkaar.
Salade van couscous met tonijn en avocado
Ingrediënten:
100 gr couscous
1 blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt
2 stengels bosui, fijngesneden
1 klein blikje mais, uitgelekt
10 snoeptomaatjes, ontveld en gehalveerd
paar takjes munt
1 avocado
olijfolie
sap ½ citroen
mosterd
peper/zout
Bereidingswijze:
Bereid de couscous zoals op de verpakking vermeld staat.
Leg de tomaatjes in kokend water. Laat ze schrikken in koud water, ontvel ze en snijd ze doormidden.
Snijd de stengels bosui in fijne ringen.
Hak de munt fijn.
Laat de tonijn en mais uitlekken.
Meng in een schaal alle ingrediënten met de dressing door elkaar, behalve de avocado.
Snijd de avocado in schijven en leg deze bovenop de salade.
Geef er voor de grote eters nog grof bruin- of desembrood bij.
Je bent dus écht bij me in de buurt geweest … Huijbergen is amper 11 km!
Ik neem je salade mee, lijkt me heerlijk voor de eerstkomende zonovergoten dag.
Ik ben best vaak bij je in de buurt, ook op de Kalmthoutse heide. Een heerlijk gebied daar.. En ik ben geboren jn West Brabant, dus het is altijd een beetje thuiskomen. Geniet van deze zonnige dagen, Myriam.