Home » Recepten » Visgerechten » Gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus

Gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus

8 09 2011 | Visgerechten | 0 Reacties

Af en toe wil elk mens gewoon weer even kind zijn. Ik tenminste wel. Dan wil ik in slaap gewiegd worden, warme woordjes toegefluisterd krijgen en zacht-smeltende lekkernijen mijn gehemelte voelen strelen, zoals gepocheerde kabeljauw met fluwelige mosterdsaus. Niet omdat ik zielig bén, maar veel meer omdat ik me zielig vóél. Dat kan door allerlei omstandigheden wel eens voorkomen. Je linkerknie doet al weken pijn, het begeerde kledingstuk dat je gisteren zag hangen in de winkel, is voor je neus weggekaapt door een andere koper of de hond sprint er weer eens als een dolle vandoor tijdens zijn dagelijkse wandeling.

Gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus

Dan wil je comfortfood. Een groot en vol bord voedsel dat je omarmt. Nigella Lawson is de onbetwiste Koningin van het troostvoedsel. Als Klaas Vaak haar in de steek laat plundert zij, met de warme ochtendjas losjes om haar volslanke schouders, midden in de nacht haar koelkast. Gretig op zoek naar de overblijfselen van haar immer calorierijke gerechten.

Ze schroomt niet om in het holst van de nacht snel een bread en butterpudding in elkaar te flansen en deze met hetzelfde tempo te verorberen. Waarna ze waarschijnlijk voldaan en met een bol buikje wél de slaap kan vatten. Enfin, het is televisie en dus allemaal bedoeld om de kijker te vermaken. Doet er ook niet toe. Nigella is een fijn mens. Zo iemand om je aan vast te houden in barre tijden. Het onwankelbare houvast 😉 Tezamen met warm of zoet voedsel.

Er zijn heus niet altijd ernstige voorvallen voor nodig zijn om gevoelens van onvrede boven te laten komen drijven. Een druilerige, stormachtige dag begin september kan al voldoende zijn. Zo’n dag als gisteren. Al vroeg in de morgen wist ik dat de Dagschotel zou bestaan uit mijn ultieme comfortfood. Zacht gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus, aardappelpuree en (voor de broodnodige vitamientjes) worteltjes. Superverse kabeljauwstaartjes bij http://www.vanaszeeland.nl/ gehaald en roomboter door de puree gedraaid.

Comfortfood bij uitstek! Dag vogels, dag bloemen, dag storm en regen. Mijn buikje is bol en rond. Met de groeten van Nigella. Da-da.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Aziatische viskoekjes met koriander en citroengras - Eetplezier & Meer - […] van de avondmaaltijd in huize Eetplezier. Het is alleen wel een kwestie van afwisselen, vind ik. Gestoofde kabeljauw kan…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.