Geen Pasen zonder huisgemaakte eisalade. Zoveel lekkerder, zoveel puurder dan de synthetische rommel die te koop is in de milieubelastende plastic bakjes. Weleens onderop gelezen hoeveel kunstmatige hulpstoffen er gebruikt worden om er iets eetbaars van te maken? Niet? Neem dan hier even een kijkje.
Ik gebruikte vanmorgen slechts zes (!) ingrediënten, te weten: biologische eieren, mayonaise, mosterd, zout, peper en gehakte verse bieslook. Dan krijg je een schaal als op de foto. Een salade die smaakt naar ei. Met een beetje goede mayonaise, een likje mosterd en fijne bieslook. Fijne, smakelijke Paasdagen allemaal.
Fijne Paasdagen Nell, maar dat lukt wel zo te zien ;-).
ja dit is stukken beter, ik maak mijn tonijnsalade altijd zelf…..
met mayo, peper en zout en wat kappertjes…..heerlijk !!
tonijnsalade is ook vele malen lekkerder dan uit een bakje. Eigenlijk geldt dat natuurlijk met al het voorbewerkte eten: er zijn veel te veel kunstmatige dinges aan toegevoegd.
Vreselijk, ik wist niet dat er zoveel ‘rommel’ in zit, maar dat komt omdat ik ook altijd zelf eisalade maak.
Grappig Nell, met dezelfde ingrediënten.
Jammer dat m’n bieslook nog maar niet wil groeien door de kou !
Ah, kijk, zo heeft ook deze blog weer zijn nut bewezen. Een mens kan niet op alles letten, maar ik ben een nogal kritische etikettenlezer en dan vallen die ellenlange ingrediëntenlijsten snel op. Die zijn vaak niet pluis.
Wat is er nu makkelijker dan dit soort salades zelf te maken. Meestal doe ik er wat kerrie in en andere vulling zoals garnaaltjes of stukjes kip.
Is helemaal waar, Lot. Het is echt heel gemakkelijk; kennelijk denken daar nog een boel andere mensen anders over. Johma doet nog steeds goede zaken met z’n rommeltjes, toch?
Ze zijn bollebozen in het misleiden van de naïeve consument, daar bij Johma. Ze zijn vast niet blij met de kritische blikken die jij en ik werpen op hun etiketten.