Italiaanse delicatessen

Het leven is een onweerstaanbaar fijn feestje. Alleen zakken de slingers zo af en toe naar beneden. Dan moet je even de trap op en de vrolijk gekleurde feestguirlandes opnieuw zelf ophangen. Met dat laatste heb ik niet zoveel moeite, omdat ik nu eenmaal geen doemdenker ben. Op zulke momenten kies ik gretig de juiste uitgangspositie, graai mijn gereedschap bijeen en dompel me, zonder enige vorm van gêne of schuldgevoel, volledig onder in een shopaholic-roes. Niets overtuigender voor het “volle leven” dan een rijkgevulde boodschappenmand en een lege portemonnee.

Italiaanse lekkernijen

Een feestje in Italiaanse stijl werd het dit keer. Bij Pomino Italiaanse Delicatessen kocht ik o.a.:

Papardelle. Al zo vaak naar gezocht en nooit gevonden in mijn buurt. Nu de lente nadert wil ik daar een fijn primavera gerechtje van maken. Met veel groene, lichte tinten. Verse doperwtjes, groene asperges. Dat soort dingen.

Twee tubes Mutti dubbel geconcentreerde tomatenpuree. De lekkerste volgens kenners. Eindelijk gevonden.

Blik San Marzano tomaten. Overal in te gebruiken.

Taggiasche olijven. Ik krijg het nooit uitgesproken. Maar dat het de meest lekkere olijven zijn, weet ik al heel lang. Fijn spul om op te peuzelen tijdens de zamibo (zaterdagmiddagborrel).

Hazelnoten. De enige échte, uit Piëmonte. Het ultieme ingrediënt voor het beroemde hazelnootijs van Kees Raats. Ik maak het vaker. De truc is de hazelnoten te roosteren, meteen te verpulveren om daarna direct toe te voegen aan de warme melk. Op die manier geven ze de meeste smaak af en krijg je ijs een heerlijke, aromatische hazelnootsmaak.

Zes flesjes San Bitter Rosso. Een niet-alcoholische drank, verwant aan Crodino. Ik drink het graag als het alcoholpercentage in mijn bloed nog niet volledig verdampt is na de nodige, eerder genuttigde versnaperingen.

Potje Mostarda di Cremona. Dit is gekonfijt fruit in een gekruide, zoete siroop met toevoeging van mosterdpoeder. Het resultaat is een kleurrijk geheel met een intense smaak van mosterd en zoete gesuikerde vruchten. Mostarda wordt vooral gegeten met gekookt vlees (bollito misto) maar is ook heerlijk bij kaas.

Italiaanse delicatessen

print

12 antwoorden op “Italiaanse delicatessen”

 1. Welke pappardelle heb je Nell? Het lijkt nl. op Gran’Italia qua verpakking? Pappardelle is toevallig mijn lievelingspasta van de ongevulde dan. Ik koop graag de koelverse bij AH en als ik een hele goede bui heb maak ik het zelf.

  1. Deze is van Barilla.. Ik koop of de Cecco of Barilla, maar hier is lang niet alles verkrijgbaar helaas. DE koelverse pasta’s van ah vind ik vaak net iets te plakkerig.

  1. Haha, jij denkt nog steeds dat Zeeland gelijk is aan de randstad en Utrecht WIj hebben in Vlissingen één AH xl en zelfs daar hebben ze deze Mutti puree niet. Ze eten hier nog steeds bloembollen en kleiklonters (foei, Nell, ga je schamen ..)

   1. Ehh ja dat denk ik inderdaad! haha.. En als je het online besteld en je boodschappen laat bezorgen. Misschien komt het van een ander centraalpunt waar het wel te verkrijgen is. Nou ja goed het maakt ook niet uit want je hebt nu al een online adresje. Die zo te zien nog veel meer lekkers verkoopt zag ik.

 2. Wat een heerlijke producten! Barilla is één van mijn favoriete pastamerken. Jammer genoeg in Zeeland niet heel goed verkrijgbaar. AH XL heeft de cecco maar behoorlijk uitgekleed assortiment jammer genoeg.

  1. Barilla en De Cecco zijn redelijk goed verkrijgbaar bij Jumbo, althans in Goes. Niet de pappardelle trouwens. Bij de Sligro koop ik ook wel bijzondere pastasoorten.. Die zijn ook goed.

 3. Wat herkenbaar Nell. Eerst het plezier om op de site te struinen en langzaam maar zeker je mandje vullen met allerlei lekkers. Wachten op heb bericht dat het verzonden is en dan het moment dat er een vrachtwagen stopt en de chauffeur de doos in de hal zet. Openmaken, alles uitstallen en een foto maken. Gelukkig zijn er meer mensen met deze afwijking 😉

  1. Het zijn de krenten in de pap, Karin! Ik vind het heerlijk zo af en toe om iets lekkers te bestellen. Wij zijn bondgenoten

  1. Ik ken het niet, Myriam, maar ik ga zeker jouw tip eens bekijken. Mooi gebied en lekkere producten, daar in Toscane.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.