Brownies met pecannoten

In tegenstelling tot veel van mijn soortgenoten ben ik eigenlijk helemaal geen chocolat-addict. Sterker nog: ik zou mijn verdere leven zonder dat zacht-smeltende snoepgoed kunnen doorbrengen, als ze – in ruil daarvoor – van de voor mij begeerlijke hartige hapjes afblijven.

Maar net als een echt mens, heb ik zo ook mijn zwakke dagen. Dan komt er out of the blue een onweerstaanbaar verlangen opzetten naar die donkerbruine, kleverige zoetigheid. Dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel ik bedwing mijn trek en pak een stuk fruit ofwel ik bak deze simpel te bereiden overheerlijke chocoladecake, de brownie. Dit van oorsprong uit Amerika overgewaaide nagerecht heeft alles in zich om ook de ware chocolat-lover tevreden te laten wegdromen. Een fijne bijkomstigheid is ook dat je er absoluut geen onvervalste bakster voor hoeft te zijn. Als de eieren zijn losgeklopt, hoef je alleen nog maar de overige ingrediënten erdoor te spatelen. Geen kneedwerk, geen intensief gefröbel. Als ik het kan, kan jij het zeker!

Brownies met pecannoten

Ingrediënten:
2 eieren
200 gr suiker
50 gr boter, gesmolten
8 gr vanillesuiker
75 gr bloem
30 gr cacaopoeder
1 theel bakpoeder
snufje zout
50 gr walnoten of pecannoten, grofgehakt

Bereidingswijze:
Sla de eieren met de suiker op tot ze zachtgeel en glanzend zijn.

Voeg de boter, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en meng door elkaar tot je een mooi glad mengsel hebt.

Spatel (of vouw) vervolgens de bloem er voorzichtig door.
Schep vervolgens de noten erdoor.

Verwarm de oven voor op 180˚ (170˚ hetelucht).
Vet een bakblik van 12 x 20 cm in of bekleed deze met bakpapier.

Giet het deeg erin en bak de brownie circa 30 minuten.
Controleer met een satèprikker of deze er droog uitkomt.

Snijd de cake in vierkante stukken.
Voor de echte zoetekauwen serveer je de brownies lauwwarm en leg je er een bolletje ijs naast. En als dat nóg niet genoeg is, is een ferme toef slagroom ook nog een optie.

Bron recept: Smart cooking compleet – Julius Jaspers

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.