Home » Recepten » Soepen » Waterkerssoep

Waterkerssoep

2 04 2013 | Soepen | 8 reacties

Heel gezond. Heel gifgroen. En heel gemakkelijk te maken. Kortom: een kekke waterkerssoep.

Waterkerssoep

Ingrediënten:
2 bosjes waterkers
2 aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
125 ml groentebouillon (ik gebruikte wel 400 ml)
zout
versgemalen peper
120 ml crème fraîche

Bereidingswijze:
Pluk de blaadjes waterkers van de takjes en bewaar ze gescheiden.
Schil en snijd de aardappels in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de aardappels en de steeltjes van de waterkers toe.
Blus af met de bouillon en laat koken tot de aardappels gaar zijn.
Voeg de waterkersblaadjes toe en pureer de soep.
Breng op smaak met zout en peper, verdeel over borden en schep er een lepel crème fraiche in.

Bron: 24 Kitchen

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

8 Reacties

  1. MyriamC

    Da’s ook toevallig … Wat eten wij vandaag? Waterkerssoep!

    Antwoord
  2. Carla

    Lekker Nell, mijn schoonmoeder – ze kon erg goed koken en kwam uit Zwitserland – maakte dit graag. En ik at en eet het graag ;-).

    Antwoord
    • Nell Nijssen

      Ik ben/was ook een groot fan van waterkers. Tot ik las dat het soms aardig “besmet” kan zijn met bacteriën, dat drukt m’n eetlust toch een beetje, helaas.

      Antwoord
  3. Carla

    Oh jee, even onderzoek plegen dus, want ik vind het ook heel erg lekker.

    Antwoord
    • Nell Nijssen

      Inspiratie over en weer: ik heb net je venkel-zalmquiche gekopieerd!

      Antwoord
  4. Anonymous

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.