Home » Recepten » Salades » Lauwwarme rijstsalade met tonijn

Lauwwarme rijstsalade met tonijn

7 07 2013 | Salades | 7 reacties

Was dat genieten of was dat genieten vandaag? Dat dacht ik ook! Sluit het in stijl af met deze voortreffelijk lauwwarme rijstsalade met tonijn.

Lauwwarme rijstsalade met tonijn

Ingrediënten:
kopje gaargekookte rijst
blikje tonijn in olie, uitgelekt
klein blikje mais, uitgelekt
2 ons snijbonen in ruitjes en kort gekookt
10 radijsjes in stukjes
rode paprika in stukjes
5 bosuitjes fijngesnipperd

Dressing:
flinke lepel mosterd
sap halve citroen
extra vergine olijfolie, zoveel je wilt
scheutje gembersiroop of honing
peper/zout

Bereidingswijze:
Husselen, husselen, husselen.

Tip: meng dergelijke salades als de rijst nog een beetje warm is, zo vermengen de smaken zich goed. Eet lauw. Nooit uit de koelkast!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

7 Reacties

  1. Sylvia

    Ah, ziet er heerlijk uit 🙂

    Antwoord
    • Nell Nijssen

      Dank je, Sylvia. Dit soort gerechten komen in een opwelling uit mijn handen en zijn vaak erg smakelijk

      Antwoord
  2. Carla

    Grappig, dit eten wij ook al jaren, onder de noemer van Riz Nicoise 😉

    Antwoord
    • Nell Nijssen

      Wat een leuke naam voor dit gerecht. Ik houd ‘m erin, Carla!

      Antwoord
  3. Es

    Dat moet ik maar eens maken voor mijn lunch. En ik vind Riz Niçoise ook heel mooi klinken.
    Dat wordt nog eens chique lunchen!

    Antwoord
  4. Nell Nijssen

    Met een Kir Royal erbij! Mondain dat we zijjn …. :-))

    Antwoord
  5. eric

    Jij bent ook weer goed bezig zo te zien, en Kir Royal(mmm) maakt rauwe bonen ook zoet toch?!
    Ziet er lekker uit vooral met dit weer, doet me ook een beetje denken aan Taboulè… met munt.
    groetjes eric

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Over uilenzeik en bounty-eilanden - Eetplezier & Meer - […] bak malse kropsla met gebakken aardappeltjes en een gekookt eitje gaat er altijd nog prima in. De riz nicoise  trouwens…
  2. Tropische verrassing - Eetplezier & Meer - […] bak malse kropsla met gebakken aardappeltjes en een gekookt eitje gaat er altijd nog prima in. De riz nicoise…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.