Guilty pleasures, wie heeft ze niet? Wat voor de één het toppunt van gelukzaligheid betekent, kan voor de ander niets betekenen wat aan begeerte te koppelen is. Dikke soezen, tot aan de nok gevuld met volvette room, druipende lava-cakejes, een rol Oreo-koekjes helemaal voor jezelf alleen, een beker Häagen Dazs salted caramel ijs of misschien toch liever die gigantische red velvet cheesecake?
Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van alles wat met suikerwerk te maken heeft, even afgezien dan van het zelfgebakken koekje bij de thee. Mijn team bestaat voornamelijk uit lieden wie smachten naar zoute hapjes. Een bitterballetje, stukje oude of Franse kaas, handje salt and vinegar chips, dat soort dingen . En dit alles het liefst naast een fijn glaasje wijn natuurlijk. Of een IPA-biertje. Of een LBV-portje. Of …… *oeps* weer een beschamend pleziertje onthuld *bloos*.
Afgelopen week bestelde ik gedroogde, biologische fruitjes bij mijn vaste bezorg-supermarkt. Mango, cranberries, abrikozen en vijgen, allemaal om door de haver- en speltvlokken te mengen, dat dan vervolgens weer door mijn driedubbel heilzame portie lactosevrije yoghurt gaat. Ziet u wel dat ik met hetzelfde gemak ook uit een gezond vaatje kan tappen?
Die vijgen, die lagen naar me te loeren alsof ze elk moment uit hun verpakking konden springen. Datzelfde gold voor het stukje Stilton kaas in de koelkast. Ik besloot er een mooi huwelijksfeestje van te maken. Want zout en zoet samen is misschien wel de beste uitvinding ooit in guilty pleasureland.
Kaasstengels met stilton en gedroogde vijgen
Ingrediënten:(voor circa 12 – 14 stengels)
75 gr tarwebloem
100 gr stilton
3 à 4 gedroogde vijgen, in dunne reepjes gehakt
1 eet koude melk
snuf zout
Bereidingswijze:
Maak in een keukenmachine (of met de hand) een deeg van alle ingrediënten.
Rol het uit tot een rechthoek van circa 20 bij 10 cm.
Beleg een kant van het deeg met de vijgen en vouw de andere helft eroverheen.
Rol dit uit tot een dikte van 5 mm en snijd er reepjes van.
Verwarm de oven voor op 180 ˚ C (165 ˚ C hetelucht).
Leg de reepjes met een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de stengels in 15 minuten goudbruin en knapperig.
0 reacties