Home » Recepten » Cakes » Appel-abrikozencake

Appel-abrikozencake

12 12 2016 | Cakes, Mary Berry | 4 reacties

Best vreemd, zo’n aanval van ontzettende trek in iets zoets. Voor mij althans. Want in tegenstelling tot de meeste hartige zaken, waaraan ik me verlekkerd kan vergapen, zijn de meeste zoetigheden niet aan mij besteed. Of het nu kleverige nutella muffins, machtige banoffee pie of smeuïge cheesecake betreft, ik transformeer er ogenblikkelijk van tot een opgeblazen ballon. Dat voelt niet fijn en bovendien is het calorie-technisch ook niet helemaal oké te noemen.

En als het dan een keer zoet moet, geef mij dan maar een eenvoudig, maar lekker plakje cake. In deze appel-abrikozencake zit, zoals de naam al doet vermoeden, ook nog wat fruit verwerkt. Dat maakt de cake heerlijk fruitig van smaak. Gezond mag ik zeker niet zeggen? Het recept komt opnieuw van good old Mary Berry, de meest bekende taarten- en koekjesbakster van het gehele Engelse Koninkrijk. Natuurlijk kent iedereen haar ook als jurylid van The Great Britisch Bake Off, het Engelse equivalent van Heel Holland Bakt.

Appel-abrikozencake

Ingredienten:
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 theel bakpoeder
225 gr fijne tafelsuiker
2 grote eieren
½ theel amandelextract
150 gr boter, gesmolten
225 gr appels, geschild en in dikke plakken gesneden
100 gr ready-to-eat abrikozen, in kleine stukjes
25 gr amandelschilfers

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160˚ (hetelucht 150˚).
Vet een diepe, ronde springvorm met een diameter van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier.

Doe het meel, de bakpoeder, suiker, eieren, het amandelextract en de boter in een grote kom.
Meng alles goed door elkaar en klop het mengsel 1 minuut grondig door.
Voeg de appels en abrikozen toe en meng ze zacht door het mengsel met een lepel.

Schep het mengsel in de bakvorm, strijk het voorzichtig glad en strooi de amandelschilfers erover.
Bak de cake 1-1½ uur tot hij goudbruin en stevig is en loskomt van de randen van de bakvorm.
Laat hem een paar minuten in de bakvorm zitten.
Haal hem dan uit de vorm, verwijder het bakpapier en serveer de cake lauwwarm.

Bron recept: Bakbijbel – Mary Berry

print

Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

4 Reacties

  1. MyriamC

    Lekker hoor! Ik heb laatst een gelijkaardige gemaakt, maar dan met frangipanemeel en een bodem van bladerdeeg. Yummie!

    Antwoord
    • Thea ten Vregelaar

      Zó onwijs lekker!

      Antwoord
  2. nellnijssen

    Frangipanemeel is amandelmeel, toch? Maak je er dan een soort van vulling van of zo? Het lijkt me erg lekker onder appel of peer..

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.