De chocolade die verkocht wordt in de winkel, bevalt me niet altijd. Ik heb graag een krrrrrakje tussen het zacht en zoet. De crème brûlée tabletten van Lindt komen daar dicht bij in de buurt. En repen met studentenhaver. Oh, en de ouderwetse pindarotsjes! Nadeel daarvan is dat er vaak bijzonder slechte chocolade voor wordt gebruikt, een soort van fantasiecacao. Na ooit eens de rocky roads gemaakt te hebben, waagde ik me vandaag aan deze deze crispy chocolate chunkies van Yvette van Boven.
Crispy chocolate chunkies
Voor circa 12 stuks
Ingrediënten:
120 gr. boter
4 eetl. golden syrup
4 eetl cacao
4 eetl poedersuiker
4 eetl rozijnen of ander geconfijt fruit (ik gebruikte gedroogde cranberry’s)
3 – 4 handen cornflakes of rice crisps
vetvrije cupjes
Bereidingswijze:
Smelt de boter met de stroop in een steelpan, roer de cacao erdoor en haal de pan van het vuur.
Roer dan de poedersuiker erdoor, de rozijnen (of cranberry’s) en de cornflakes (of rice crisps).
Schep alles voorzichtig door elkaar, totdat alles goed met de saus bedekt is.
Voeg, als er nog veel saus over is, meer cornflakes of rice crisps toe.
Leg de vetvrije cupjes klaar.
Schep met behulp van 2 lepeltjes hoopjes mengsel in elk cupje.
Laat ze helemaal opdrogen.
Dan smullen maar!
Bron: Home Made Winter – Yvette van Boven
Hoi Nell,
Wat ben je actief geweest de afgelopen week. Mooie en bijzondere verhalen ook en lekkere recepten, zoals deze van Yvette van Boven. Tenminste, het lijkt me lekker en tot nu toe zijn de recepten van Yvette me niet tegengevallen.
Geniet van de lente met z’n kriebels, van de crispy chocolate chunkies en van al het goede dat je tegenkomt.
Manon.
Wat een leuk recept, Nell en ze lijken mij nog erg lekker ook!
Ik zal ze ook eens maken voor de collega’s. Op vrijdagmiddag breng ik vaak iets lekkers mee voor bij de thee. Ik zal ze eens hiermee verrassen 😉
Hej Nell, wat een leuk recept! Dat wil ik ook wel eens proberen…leuk ook in die cakepapiertjes 🙂