Home » Recepten » Desserts » Gepocheerde peer met crunch van hazelnoot

Gepocheerde peer met crunch van hazelnoot

13 11 2021 | Alain Caron, Desserts | 0 Reacties

Op sommige dagen kan een mens zomaar opeens trek krijgen in een aangenaam nagerecht. Om bijvoorbeeld eens even af te wijken van het gebruikelijke schaaltje yoghurt met fruit na de dagelijkse maaltijd. En werd het bovendien niet eens de hoogste tijd om een aantal herfstige, kruidige smaken te combineren? Daarom dus. En ja, zo zijn er nog honderd redenen te bedenken om jezelf af en toe te verwennen met een weldadig dessert.

Sinaasappel en peer doen het prima samen. Citroen en suiker kunnen ook niet zonder elkaar. En de vanille, kaneel en steranijs zorgen voor het geurige accent aan dit gerecht. Prettige bijkomstigheid is dat je de overgebleven siroop minstens een week kunt bewaren in de koelkast. Heerlijk om de dagen erna als extra smaakmaker door je yoghurt te roeren. Double pleasure!

Gepocheerde peer met crunch van hazelnoot

Ingrediënten:
4 stevige handperen
1 biologische sinaasappel
1 biologische citroen
750 ml water
400 gr rietsuiker
8 st steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, gehalveerd
1 laurierblad
200 gr hazelnoten, in kleine stukjes

Bereidingswijze:
S
chil de peren met een dunschiller, laat daarbij het steeltje eraan en snijd aan de onderkant een stukje klokhuis weg.

Schil de sinaasappel en de citroen met een dunschiller en pers het sap eruit.

Breng het water in een grote pan aan de kook met de suiker, steranijs, het kaneelstokje, vanillestokje, laurierblad, de sinaasappel- en citroenschil en het sap van beide vruchten.

Draai het vuur laag als de suiker helemaal is opgelost en doe de peren erin.
Laat het geheel zachtjes 30 minuten op het vuur staan.

Controleer of de peren zacht zijn, ze mogen beslist niet pappig worden.
Neem de peren uit het vocht en laat ze uitlekken.

Kook het vocht in tot siroop en haal de siroop door een zeef.
Schenk een laagje siroop in de borden.
Rol de peren door de crunch van hazelnoten zodat ze helemaal bedekt zijn en zet ze rechtop in de siroop.

Bron recept: Mijn Franse keuken – Alain Caron

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.