Taartje van bietjes met geitenkaas en walnoten

Vandaag een dag zonder veel inspiratie. Geen zin om boodschappen te doen. Geen trek in vis, pasta of rijst. Alles is die week de revue al gepasseerd. Kortom: een maaltijd zien te fabriceren met de ingrediënten die in mijn koelkast liggen. Zie hier het resultaat. Taartje van bietjes met geitenkaas en walnoten. Appeltje-eitje.

Taartje van bietjes met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten: (2 personen)
5 middelgrote bietjes
3 bosuitjes
5 aardappelen
150 gr geitenkaas
handvol gehakte walnoten

dressing:
3 eetlepels walnotenolie (of olijfolie)
1 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. balsamico of Luikse stroop
lik mosterd
citroensap
peper/zout

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180°. Wikkel de bietjes in aluminiumfolie en laat ze, afhankelijk van de dikte, in 45 minuten gaar worden in de oven.

Als ze afgekoeld zijn, kun je ze gemakkelijk van hun schil ontdoen.
Schaaf ze in 2 mm dunne plakjes.

Kraak intussen de walnoten en hak ze grof. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Kook de aardappelen met zout en stamp ze fijn met een klont boter of een flinke scheut extra vergine olijfolie. Het is echt niet de bedoeling dat je een supersofte puree maakt. Bij een gerecht als dit hoort een robuuste textuur. Onze Vlaamse buurtjes noemen dit stoemp. Een mooi woord. Roer er vervolgens de bosuitjes door.

Schep de aardappelstamp in een ronde kookvorm. Leg er de bietenplakjes op.
Verwijder de vorm en verdeel er de geitenkaas over.

Sprenkel de dressing erover. Werk af met de gehakte walnoten.

 

print

One Reply to “Taartje van bietjes met geitenkaas en walnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.