Winnaar “Puur Eten 2” Pascale Naessens

 

Puur eten is voor veel mensen best een eigentijds criterium. Dat blijkt wel uit de vele reacties. De ware lekkerbek zoekt haar culinaire heil echt niet langer bij voedselvervuilers als Unilever. Nee, alles wordt zelfgemaakt in eigen keuken. Puur eten is voor vele van jullie het equivalent voor gezonde, verantwoorde voeding. En terecht. Al dat kant-en-klaar-voer staat bol van de kunstmatige hulpstoffen, al dan niet in combinatie met emulgatoren, conserveermiddelen en meer van dat soort ongein. Niet zo vreemd dat een lichaam zich daartegen verzet met allerhande allergieën en kwalen.

Gelukkig is de tendens dat steeds meer mensen zich bewust worden van het feit dat onbewerkt eten een heilzaam effect heeft op lichaam en geest. Terug naar de basis lijkt het credo. Biologische producten werden nog nooit zo goed verkocht als vandaag. Steeds vaker wordt er – bij de aankoop van vlees – gelet op een Beter Leven keurmerk. En het moestuinieren is momenteel vrijetijdsbesteding nr 1 in Nederland!

Terug naar de winactie. Er kwamen heel wat reacties binnen. Maar zoals het aloude, afgezaagde cliché zegt: er kan er maar één de winnaar zijn. En die winnaar is ……

Christien van Koeveringe. In haar reactie zegt zij: ik eet het liefst groentes uit eigen moestuin, die zijn zonder bestrijdingsmiddelen gegroeid en vlees van beesten die lekker buiten hebben gelopen en goed eten hebben gehad. Dat is niet alleen lekkerder maar volgens mij ook gezond.

Wil je Christien beter leren kennen? Op haar blog Oesters en Uien komen de meest smakelijke recepten voorbij. Stuk voor stuk samengesteld uit pure, onbewerkte producten.

Van harte gefeliciteerd, Christien, met het winnen van dit boek! Je zult er ongetwijfeld veel recepten van je gading in kunnen vinden.

print

2 antwoorden op “Winnaar “Puur Eten 2” Pascale Naessens”

  1. Puur eten, daar zijn wij helemaal voor. Zakjes, pakjes en dergelijke zijn bij ons echt uit den boze.
    Wij hebben zelf geen moestuin, maar hebben jaren van mijn vader iedere week verse groenten gehad. Toen mijn kinderen nog klein (en thuis) waren, maakte ik elke dag vla, pudding en allerlei toetjes, van verse melk (zo warm van onder de koe). Door de moderne melkrobot kan dat haast niet meer, of ze vinden het te veel moeite. Jammer hoor,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.