Home » Recepten » Salades » Parelcouscous met doperwtjes, lamsoren en munt

Parelcouscous met doperwtjes, lamsoren en munt

18 07 2013 | Salades | 0 Reacties

Op sommige dagen vind je de diamantjes in je achtertuin. Of, om het minder abstract te omschrijven: vandaag verse doperwtjes op de weekmarkt weten te bemachtigen. Zo lang naar uitgekeken en nu waren ze er eindelijk, deze zoete, gifgroene bolletjes. Ik eet ze zo graag. Vers, nooit uit blik of pot. Dan nog liever de diepvriesvariant. En vorige week de parelcouscous van AlFez ontdekt. Deze wordt, net als de reguliere couscous, gemaakt van 100% durum tarwe. Hiervan een soort van gerecht gemaakt: parelcouscous met doperwtjes, lamsoren en munt. Tezamen een lichte, zomerse maaltijd. Wat homemade tzatziki erbij en smullen maar.

De normale couscous vind ik qua structuur geen fijn mondgevoel, maar deze parelcouscous is met recht een pareltje onder de bijgerechten. Nooit geweten dat het bestond. En wat fijn dat er mensen zijn die het culinaire pad voor je weten te effenen. Life is simple !!!

Bron: geïnspireerd door Gijs, kok bij brasserie de Drvkkery en tegenwoordig ook de Kloveniersdoelen in Middelburg. Als altijd weet hij de meest creatieve, vegetarische gerechten te verzinnen. Nu ik mij ook steeds meer aangetrokken ga voelen tot vleesloze maaltijden, aanvaard ik de fantasierijke suggesties van een ander met genoegen. Vleesloos wil absoluut niet zeggen dat het smaakloos wordt. Integendeel, in een combi van de juiste groenten zit enorm veel smaak. Dus thnx Gijs!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lauwwarme salade van spelt, geroosterde knolselderij, avocado en rucola - Eetplezier & Meer - […] Dat zou ten koste gegaan zijn van de knapperige rucola. Ik had een alternatief bedacht: quinoa (parelcouscous kan trouwens…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.