over vrouwtje Eetplezier

Hallo, ik ben Nell. Leuk om je hier tegen te komen. Wil je nog meer te weten komen? Mail me gerust. Je krijgt altijd antwoord.

Geboren in 1956 ergens achter de Mariabeeldjes. Al meer dan 40 jaar wonend in Zeeland, samen met G. Door mijn achtertuin stroomt het zilt-blauwe water van de Oosterschelde, mijn favoriete voorraadkast als het om vis, schaal- en schelpdieren gaat.

Mijn baan als ambtenaar heb ik na 18 jaar aan de wilgen gehangen. Er waren leukere dingen in het leven om te doen: kinderen met taalachterstand begeleiden, piano leren spelen en stamboomonderzoek. Koken deed ik altijd al erg graag, maar de vrijgekomen tijd gaf me de gelegenheid om nog meer te experimenteren in de keuken. Tussendoor volgde ik een bacheloropleiding Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit.

‘s Morgens doe je me een groot plezier met Engelse zwarte thee en licht geroosterde toast, dik besmeerd met gezouten roomboter en authentieke marmelade. En o, door je mond te houden, begint de dag ook aangenamer voor me.

‘s Middags, zo rond een uur of vijf, maak je me blij met een glaasje Sancerre, Pouilly Fumee of een Sambuca met twee ijsklontjes. Een goed samengestelde cocktail mag natuurlijk ook. Tevens de beste tijd om een zinvol gesprek met me te voeren.

‘s Avonds eet ik graag smaakvol en simpel. Verschillende groenten (biologisch), risotto, fregola of pasta en een fijn stukje vis hebben de voorkeur. Vlees alleen van verantwoorde komaf en altijd minimaal. Weinig zoetigheid. Hoewel ik voor een authentiek recept graag een uitzondering maak.

Ik hou van blauw, aquablauw, omdat het doet denken aan wolkenloze luchten en tot aan de horizon reikende kustlijnen. 

Als onvervalste Steenbok ben ik een doordouwer; kritisch en volhardend als negatieve eigenschappen maar tevens betrouwbaar, geduldig en (bijna) altijd optimistisch. 

Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur, boeken en vooral van mensen met humor. Er is altijd en overal wel iets grappigs te beleven, je moet het alleen wel willen zien.

3 antwoorden op “over vrouwtje Eetplezier”

 1. Hi,

  Super leuk foodblog heb je!

  Omdat je ook recepten met vlees publiceert, zou ik je graag willen uitnodigen om onze service eens uit te proberen.

  Wij zijn een ambachtelijke slagerij sinds 1885 waar je nu ook online vlees kan bestellen en het vlees wordt vervolgens thuisbezorgd door PostNL.

  Wat ons uniek maakt is dat je je vlees niet ingevroren, maar vers en gekoeld thuisbezorgd krijgt.

  Ik hoor graag van je of je dit interessante content vindt voor Eet plezier en meer.

  Met vriendelijke groet,

  Kenneth van Ouwerkerk
  Slagerij Spoelder
  http://www.spoelder.nl

 2. Hi!

  Ik zou je graag een mailtje willen sturen, maar ik kan nergens een adres terugvinden, kan dat kloppen?

  Liefs Kim

 3. Hoi,

  Je foodblog ziet er superleuk!

  Als boerenzoon heb ik een webshop opgericht om natuurzuiver en botermals vlees van onze eigen boerderij te kunnen verkopen en om het verhaal achter het vlees te kunnen vertellen. Het zou mij enorm leuk lijken als ik op je website opgenomen zou kunnen worden. Natuurlijk kan ik je dan ook op mijn website opnemen.

  Zou je mij een mailtje kunnen sturen?

  Ik hoor heel graag van je, super bedankt voor de moeite!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.