Minicrackers met rozemarijn en Parmezaanse kaas

Vanuit een onbedwingbaar verlangen naar meer, nóg meer informatie, over alles wat met eten en drinken te maakt heeft, lees ik de meeste recent verschenen kookboeken. Lezen ja, dat zei ik. Vaak gaan er van die zelfklevende memootjes tussen, maar even zo vaak blijven die voor altijd zitten waar ze zaten en zijn ze slechts bedoeld ter inspiratie. Kookboeken spel ik alsof het een spannende roman betreft: aandachtig lezend próéf ik de smaak, geur en sfeer die aan de beschreven gerechten kleeft.

Foodblogs lezen ook zo lekker weg. In de loop der jaren heb ik er al heel wat zien verschijnen. Allemaal even enthousiast, maar veel ervan zie ik na korte tijd toch ten onder gaan in een kolkende vloedgolf aan influencers die net iets meer te bieden hebben. Alleen de sterksten overleven, zo luidt een natuurwet.

Mijn grootste favoriet onder de foodbloggers blijft toch wel Hap & Tap van de Vlaamse Myriam Minne. Jemig, die laat me daar een berg aan professionele gerechten zien, zeg! En dat allemaal vastgelegd op strak gestylede, prachtige foto’s. Myriam is de status van amateurkok dan ook allang voorbij. Zij heeft bij hotelschool Spermalie haar kook- en patisserietalenten naar een professioneel niveau weten te verleggen, zodat ze als heuse chef zeker geen slecht figuur zou slaan. 

Vergeleken met Myriam voel ik mij slechts een armzalige knutselaar in de keuken, hoe graag ik mijn tijd er ook in doorbreng. Maar goed, hiermee wordt het gezegde “Baas boven baas” opnieuw stevig neergezet en dat is goed. Rivaliteit is aan mij niet besteed, laat een ieder gewoon doen waar hij/zij zich gelukkig bij voelt. Van Hap & Tap komt dit recept voor minicrackers met rozemarijn. Ze “happen” prima weg bij de happy hourborrel, vooral wanneer je er een zelfgemaakt smeerseltje bij serveert.

Minicrackers met rozemarijn en Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
25 g bloem
1 el rozemarijn, fijngehakt
4 el geraspte parmezaan (ca. 60 g)
1 snufje zout
5 cl olijfolie
10 cl room 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de bloem met de Parmezaanse kaas en het zout.
Voeg de olijfolie toe en vervolgens de room.
Meng er tot slot de fijngehakte rozemarijn onder.
Maak met een vork of lepel een samenhangende deegbal van het geheel.

Leg het deeg tussen 2 vellen plasticfolie en rol het plat met een deegrol tot je een rechthoek hebt van 2 à 3 mm dikte.
Snijd de randen eventueel recht bij met een mes.

Haal de plasticfolie weg en leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd het deeg in kleine vierkantjes.

Schuif in de voorverwarmde oven gedurende 12 à 15 minuten. Houd de crackers wel in het oog. Ze moeten lichtjes goudbruin kleuren.

Happy Hour!

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.