Home » Dagboek » Zeeuws lekkers » La Baguette – Burgh-Haamstede

La Baguette – Burgh-Haamstede

4 08 2015 | Zeeuws lekkers | 2 reacties

Bij lunchroom La Baguette in Burgh-Haamstede voel je je onmiddellijk thuis. Als G. en ik er op die winderige woensdagmiddag binnenstappen, komt de huiselijke geur van versgebakken appeltaart ons tegemoet. Met zo’n dertig zitplaatsen ziet het er binnen knus en snoezig uit. Een mix van retro-kleuren – oranje, paars en donkerbruin – domineert het interieur. Aan de muren grappige zwart-wit posters van krantenkoppen en de Eiffeltoren. Alles oogt in deze lunchroom annex bed & breakfast keurig aan kant en superschoon; duidelijk het werk van vlijtige vrouwenhanden! Nog te vaak kom ik bij dit soort gelegenheden smoezelige tafeltjes tegen, liggen er broodkruimels op de grond, is het bestek vlekkerig en ontwaar ik onafgesloten afvalbakken. Daar is bij La Baguette absoluut geen sprake van. Wat mij persoonlijk betreft is dit een absoluut plusplunt! La Baguette

La Baguette in Burgh-Haamstede

Maar die overheerlijke geur van vers gebak, daar wil ik natuurlijk meer van weten en ik informeer bij de alleraardigste eigenaresse Diana of haar gebak inderdaad allemaal home made is. Ze knikt bevestigend en voegt eraan toe dat dat ook geldt voor de koekjes en cakes. Met een vader als banketbakker moet dat lukken toch, zegt ze guitig.

Niet veel later smikkelt G. van zijn royale appelpunt en ik van mijn ferme plak frisse citroencake. Ze zijn bepaald niet “zuunig” hier, ook al zijn we in Zeeland. En natúúrlijk proeven we de liefde voor het vak die hierin meegebakken is, zonder de industriële ongein die vaak verstopt zit in het banket van vandaag. La Baguette

Intussen zie ik ook bijzonder smakelijk belegde broodjes voorbij trekken. Baguettes om precies te zijn, hoe kan het ook anders. Op de kaart staat o.a. huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, Diana’s befaamde gehaktbal maar ook mozzarella met tomaat. Vrijwel direct neem ik me voor terug te keren voor een aangename lunch.

Leuk detail is dat het terras voor het pand is opgesteld rondom een zgn travalje (hoefslag). Dit is een stellage die gebruikt werd voor het beslaan van ezels en paarden. Deze travalje is lang geleden in onbruik geraakt en wordt nu opgesierd door een groot aantal fleurige zomerbloeiers. Een ideale pleisterplaats, met name omdat het dak van de travalje koelte biedt wanneer de zon zich laat zien. En geloof me maar: met het aantal zonuren zit het hier in de westhoek van Schouwen-Duiveland meer dan goed! La Baguette

Diana runt haar lunchroom samen met dochter Louise, die aanwezig is in de weekenden en de vakanties en een vaste kracht voor de drukke dagen zorgt voor ondersteuning. La Baguette is 7 dagen per week geopend, vanaf 08.30 uur. Op dat tijdstip kan men er al terecht voor een heerlijk uitgebreid ontbijtje, inclusief warme croissants, vers geperste jus d’orange en een warm eitje. Al dit lekkers is te vinden aan de Ring 23 in Burgh-Haamstede.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. Gusta

    Nell, de volgende keer Zeeland wordt het koffie en wat erbij bij La Baguette. Bedankt voor de tip!

    Antwoord
    • Nell

      Doen, Gusta! Het zal, jou ook zeker bevallen daar. I

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.