Icecream time!

Het lekkere zomerweertje houdt nog even aan. Mijn flaconnetje factor 30 verdwijnt, voor het eerst in jaren, als sneeuw voor die spreekwoordelijke zon. De maaltijden blijven licht en luchtig en  de ijsmachine draait overuren. Want: zomertijd is Icecream Time! Temeer omdat ik enkele maanden geleden enkele potten met echte Italiaanse amarenekersen zag staan bij de Lidl. Persoonlijk vind ik deze vele malen lekkerder van smaak dan de versie die ik altijd kocht bij de Sligro. Deze zijn sappiger en vleziger, die van de Sligro meer gekonfijt, dus steviger.

Als niet-Italiaan kan ik niet beoordelen hoe ze precies horen te zijn. Maar gelukkig leef ik in een vrij land, waarbinnen ik mijn eigen mening vrijelijk kan uiten. Laat me gerust weten hoe jullie over deze Italiaanse delicitasse denken.

Ingrediënten:
50 gr slagroom
550 gr Griekse of volle yoghurt
60 gr suiker
30 gr druivensuiker
half potje amarenakersen op siroop

Bereidingswijze:
Blender de amarenen tot een structuur waarin nog kleine stukjes te zien zijn.
Zet in de koelkast.
Verwarm de slagroom met een kwart van de yoghurt in een pan.
Voeg daar de suiker en druivensuiker bij.
Roer goed door elkaar tot alle suiker is opgelost.
Giet dit mengsel in een kom en doe daar de rest van de yoghurt bij.
Roer het met een garde goed door en laat het goed koud worden in de koelkast, alvorens je het in je ijsmachine laat draaien.
Voeg 5 minuten voor het ijs klaar is de amarenen toe.
Serveer met nog een aantal hele kersen over het ijs gelepeld.

Bron: IJstijd – Kees Raats (een bewerking van het yoghurtijs op blz 112)

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.