Home » Recepten » Eiergerechten » Courgettetaart met gruyère als lunchsuggestie

Courgettetaart met gruyère als lunchsuggestie

16 09 2019 | Eiergerechten, Pascale Naessens | 0 Reacties

Kennen jullie dit? Zonder enige moeite het wereld record lang-slapen keer op keer verbreken. Het dagelijkse ritueel van opstaan, douchen en aankleden elke dag opnieuw als een ware marteling ervaren. Veel liever lekker lui en loom nog wat willen soezenbollen onder je warme dekentje. Pas tegen de avond op stoom komen, dat wil zeggen: pas dan het gevoel krijgen écht te gaan leven. Dat dan het bloed begint te stromen, de energie toeneemt en de meeste wilde plannen ontstaan? Mooi. Dan ben jij waarschijnlijk, net als ik, een avondmens pur sang.

De laatste jaren begin ik echter na negen uur ‘s avonds steeds vaker de uiterlijke kenmerken te vertonen van een jonge blom die zijn beste tijd heeft gehad. Koppie licht gebogen en hevig smachtend naar iets om rechtop te blijven. Meer een strobloem dus. Nu heb ik horen zeggen dat men met minder slaap toe kan, naarmate je ouder wordt. Daar wil ik natuurlijk niet aan. De duvel is oud etc. etc. Desondanks word ik de laatste tijd steeds vroeger wakker. Dat laatste uurtje in bed is dan meer gevuld met woelen, draaien en zweten, dan met daadwerkelijk nog een oogje dicht doen. Mijn grootste liefhebberij in dit leven – slapen – is werkelijk tanende

Toch heb ik nu al gemerkt dat vroeg wakker zijn ook wel voordelen heeft. Op sommige dagen lust ik namelijk rond lunchtijd dan al best een warm hapje. Niet te zwaar natuurlijk, maar iets lichts gaat er altijd wel in, zoals deze courgettetaart met gruyère. Lekker met wat grof zelfgebakken brood, goede olijfolie en een paar korrels extra zeezout. Opnieuw een fijn recept van Pascale Naessens.

Courgettetaart met gruyère

Ingrediënten:
2 courgettes
3 eieren
200 gr geraspte gruyère
handvol gehakte bladpeterselie
zout/peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. 
Meng de eieren met de bladpeterselie en driekwart van de gruyère. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Snijd de courgettes in dunne plakjes. Dat gaat het makkelijkst met een mandoline. 

Bedek een ronde ovenschaal of springvorm met boterpapier en giet er de helft van het eimengsel in. 

Schik er de courgetteplakjes in een mooie cirkel op. 

Giet er de rest van het eimengsel over en bestrooi met de rest van de gruyère. 
Zet 20 – 25 minuten in de oven.
Direct serveren of lauwwarm.

  

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.