Home » Dagboek » Zeeuws lekkers » Chocolaterie Ticho – Yerseke

Chocolaterie Ticho – Yerseke

8 01 2012 | Zeeuws lekkers | 4 reacties

Kennelijk zit Zeeland vol met geheime adresjes. Ik kreeg vorige week een doosje bonbons. Een mooi, vierkant doosje. Het goudkleurige stickertje leverde weinig herkenning op: Chocolaterie Ticho Yerseke. Nu kom ik vaak in deze vissersplaats, maar da’s dan meer voor de kraakverse mosselen en de sublieme vis. Ook niet te versmaden overigens.

Vanaf het eerste hoekje dat ik van één van de bonbons afbeet, werd me duidelijk dat de Yersenaren meer in hun mars hebben dan alleen vis vangen. Wow, wat een uitzonderlijk lekkere bonbons waren dit! Met name de Suprenant Zélande was een sensatie. Pure chocolade met een ganache vulling van zeezout en Zeeuwse Roomboter Babbelaars. Het is een bijzondere combinatie die zachtjes wegsmelt en een lichte tinteling veroorzaakt op je tong. Zalig!

Nu heb ik zelf ook weleens pogingen ondernomen tot het maken van bonbons, dus ik weet hoe vreselijk ingewikkeld dit kan zijn. Alle lof dus voor deze jonge chocolatier-ondernemer die geweldige smaakcombinaties weet te creëren uit pure grondstoffen.

Waar de ruige zeebonk omgesmolten wordt tot accurate vakman, met een liefdevol oog voor detail:
Chocolaterie Ticho
Vierstraat 10
4401 EA  Yerseke
(zie site voor de openingstijden)

Soms wordt dit stukje land, met al zijn heerlijkheden, nog te weinig bejubeld. Daarom maar weer eens een versje van eigen hand.

Saeftinghe
Wij duiken in je uitgestrektheid, in resterende land-
geheimen van deze pleisterplaats, wij vullen ons
met vergezichten uit een zanderig verleden.

Waar water schuurt, verloren loopt op schorren,
langs geulen die ontheemd een haven zoeken,
als babyhandjes graaiend naar een moederborst.

Nooit zal verdronken echt verdwenen zijn.
Kopje onder, lijkt het, maar tegelijk zo
glinsterend van ongerepte maagd’lijkheid.

We laven ons aan lepelblad, aan vogel-
rust en meer van dat soort moois. We zwijgen,
zien hoe het kerend tij zich in je armen vlijt
opdat het zilte nat jou vruchtbaar kust.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

4 Reacties

  1. Marian

    Mmm, Nell, hoe je het beschrijft… ik wil ook wel eentje bij mijn tas koffie :-)!

    Antwoord
    • Amares

      Vanmorgen genoten van een mok heerlijke warme chocolademelk ,met liefde en passie geserveerd! Uitstekende service en gastvrijheid,wat wil je nog meer een supertoffe locatie vol sfeer

      Antwoord
      • nellnijssen

        Heerlijk, zo’n mok donkerbruine warmte in je handen met dit weer! Ticho is inderdaad in de loop der tijd veel meer geworden dan alleen chocolaterie. De hoogste tijd voor me om weer eens langs te gaan.

        Antwoord
  2. Amares

    Ticho & Team

    Ik kan niet wachten op de nieuwe koffie blends/melanges 🙂

    Veel.succes en tot ziens in de zaak!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.