Chocoladekoekjes met amandelspijs

Zelfgebakken koekjes zijn zoveel lekkerder dan de verpakte uit de supermarkt. Omdat deze chocoladekoekjes met amandelspijs zo lekker zijn, moet je jezelf dwingen er slecht ééntje te nemen. Want wie het kleine niet eert …..

Ik ben geen bakster, dat weten jullie langzamerhand wel. Simpele koekjes van bloem, boter en suiker zijn zelfs voor mij best te doen, maar deze koekjes dienen dan weer te worden gevuld en tsja, dan wordt het toch echt andere koek. Voor de meeste van jullie zal het echter geen problemen opleveren.

Chocoladekoekjes met amandelspijs (circa 36 stuks)

Ingrediënten:
200 gr zachte boter
200 gr lichte basterdsuiker
1 ei, geklopt
300 gr bloem
4 eetl cacao
200 gr amandelspijs

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°.
Vet twee grote bakplaten licht in.
Klop met een mixer de boter en suiker licht en luchtig.
Klop het ei er goed door.
Zeef de bloem en cacao boven het mengsel.

Roer het met een pollepel tot alle bloem is opgenomen in het mengsel en kneed het met schonen handen tot een vrij zacht deeg.
Rol met een deegroller voorzichtig de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ca. 5 mm.
Steek met een gladde of gekartelde uitsteekvorm 36 rondjes uit.
Rol het deeg zo nodig opnieuw uit.

Snijd de amandelspijs in 36 gelijke stukken.
Rol deze tot balletjes, druk ze enigszins plat en leg ze op elk deegrondje.

Rol het resterende deeg uit, snijd nogmaals 36 rondjes uit en leg deze op de amandelspijs. Druk de randen goed aan.

Bak de koekjes 10-12 minuten, tot ze gerezen zijn en van boven beginnen te scheuren. Laat ze afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster.
Eventueel te garneren met streepjes witte chocolade.

Opm: mijn deegje was iets te zacht en hoewel ik er nog wat bloem doorheen gespateld heb, liepen ze een beetje uit op de bakplaat. is te zien aan de iets te bruine randjes. Naar het midden toe werden ze steeds lekkerderderderder.

bron: Chocolade lekkernijen – Christina France

Amandelkoekjes

print

2 antwoorden op “Chocoladekoekjes met amandelspijs”

  1. Gek hè, ik zou juist die doorgebakken randjes lekker willen afknabbelen … ben blij dat ik hier een banketbakker heb die niet moeilijk doet en gewoon los z’n amandelspijs (en gisten) verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.