Aardappelsalade met boontjes en feta

En de zomer, hij dendert voort! Er lijkt maar geen eind te komen aan de stralend-blauwe lucht, terwijl het gewoonlijk zo spaarzaam voorkomt in Nederland. Hoewel we nu allemaal lijken te verlangen naar een verfrissend buitje, durf ik toch te wedden dat we dagenlang plenzende regen vele malen eerder beu zijn dan deze tropische temperaturen. Dus laten we er met z’n allen nog maar even flink van genieten!

Dat neemt niet weg dat op deze dag de behoefte aan fris, fruitig en licht-verteerbaar voedsel groot is. Heel begrijpelijk. Omdat hier – met een overvloed aan koel blauw water om me heen – de hitte nog draaglijk is, draag ik deze salade dan ook op aan alle Zuid- Limburgers,  Achterhoekers en Tukkers. Ik verzeker u: de eerste wolkjes zijn in aantocht.

Doet u tot die tijd kalmpjes aan. Pas uw kookactiviteiten aan. Kook een kopje rijst meer, zodat dat morgen kan dienen als basis voor een riz niçoise. Of pof, zoals ik gisteren deed, vier aardappelen extra, die vandaag prima van pas komen bij mijn nieuwste allegaartje.

Ook vandaag geen pan op het vuur dus. Groot voordeel onder deze voortdurende oventemperaturen. Klassiek is natuurlijk de bekende huzarensalade die je van koude aardappelen kunt maken, maar vandaag bedacht ik een variatie. Iets tussen een salade niçoise en een huzarensalade in. 

Aardappelsalade met boontjes en feta

Ingrediënten:
4 gepofte aardappelen, in blokjes
1 sjalotje, fijngesnipperd
3 augurken, in piepkleine blokjes
2 ons sperciebonen, geblancheerd en afgekoeld
1 geroosterde puntpaprika, in stukjes
1 avocado, in blokjes
stuk feta, hoeveelheid naar behoefte
2 eetl mayonaise
1 koffiel mosterd
citroensap
peper/zout
1 theelepel dille- of venkelzaadjes

Werkwijze:
Wat dacht je van alles door elkaar husselen en daarna de feta eroverheen verkruimelen? En dat allemaal zonder één overbodig zweetdruppeltje! Stay cool allemaal!

 

print

Eén antwoord op “Aardappelsalade met boontjes en feta”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.