Voor altijd zomer – Nigella Lawson

Nigella Lawson was enkele jaren geleden “hot” in Engeland. Momenteel is ze uitgegroeid tot een bekende tv-persoonlijkheid en schrijfster. Ze schrijft columns in o.a. Sunday Times en Observer en uiteraard heuse kookboeken. Voor altijd zomer is haar derde boek. 

Nigella Lawson heeft een manier van koken ontwikkeld, die gebaseerd is op eenvoud en versheid met een hoge smaakintensiteit. De meeste recepten zijn voorzien van ongelooflijk eetlust-opwekkende foto’s. Geen keurig gerangschikte schilderijtjes, maar no-nonsense plaatjes van gerechten zoals ik ze graag op mijn tafel zie. Mooie, kleurige schalen met zonnige salades. Diepe borden met hete soepen. Stijlvolle glazen met verfrissende toetjes.

Een opmerkelijk citaat uit haar boek: “Niets is de moeite van het maken waard als het op je zenuwen werkt. Alles is de moeite waard als het proces van het maken je voldoening geeft.” Nigella is een dame die niet van moeilijkdoenerij houdt. Eten, en vooral lekker eten, dient simpel te maken zijn. Binnen vijftien minuten een troostende kom voedsel in handen hebben, daar is het het deze kokkin om te doen. Geen frutsels. Geen fratsels. 

Ik heb het boek “Voor altijd zomer” al vele jaren in huis. En nog steeds pak ik er naar als ik iets “gemakkelijks” zoek. Dat gemak doet niets af aan de kwaliteit van haar gerechten. Altijd met verse ingrediënten bereid. Wat de gerechten kenmerkt is de eenvoud waarmee ze samengesteld worden. Geen zalfjes of kunstige sausjes, gewoon rechttoe rechtaan.

Voor altijd zomer – Nigella Lawson

Een greep uit haar recepten, die ik regelmatig maak:
gekruide roze soep van bietjes
pappardelle met courgette, sultana’s en pijnboompitten
pasta met asperges, citroen, knoflook en peterselie
lamscrack met muntsalsa
banaan-butterscotchtaart
fruitsalade met gember en munt
chocolade-frambozenpavlova

Met een beetje van Nigella en een beetje van jezelf kom je een heel eind in de keuken. En met wat moeite en veel liefde kun je met dit boek een zomer lang genieten van al die heerlijkheden die in dit boek beschreven staan.

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.