Tiramisu met nectarine en frambozen

Van oorsprong ben ik geen zoetekauw en al helemaal geen toetjesmens. Te koud vaak. Te zoet ook vooral. De sporadische keren dat ik iets ná neem, voel ik het meteen als een baksteen op mijn maag vallen. Als een vis zonder water zit ik na twee happen direct naar lucht te happen. Pffff. Het woord amechtig openbaart zich op dergelijke momenten ten volle aan mijn persoontje. Soms word ik er zelfs bepaald niet helemaal lekker van. Correctie: helemaal niet lekker van.

Je zult mij dus niet snel naar recepten voor desserts zien zoeken. En toch … toch ben ik soms net een echt mens, wiens vlees zwak wordt als je maar genoeg lekkere zaken bijeen zet. Hap. Hap. Geloven tegen beter weten in, heet dat. Ik trap er nog steeds in. O ja, deze tiramisu smaakte prima. Fris door het fruit en crunchy door de hazelnoten. Wat koude nectarines echter aan dit toetjes toevoegen, is me een compleet raadsel. Mochten jullie het ook willen maken, vervang de nectarines dan door een extra handje framboosjes. Zul je echt geen spijt van krijgen.
O ja, de frangelico heb ik vervangen door chocoladelikeur van Wees. Niet gemakkelijk te krijgen, maar in combinatie met de frambozen wel goddelijk. En nu effe snel gaan uitbuiken …….

Tiramisu met nectarine en frambozen

Ingrediënten:
24 lange vingers
150 ml hazelnootlikeur (frangelico)
250 ml slagroom
2 eetl suiker
250 gr mascarpone
125 gr frambozen
25 gr hazelnoten
2 nectarines

Bereidingswijze:
Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de likeur.

Klop de slagroom en suiker stijf en spatel deze door de mascarpone.
Prak de frambozen en spatel deze voorzichtig door het mascarponemengsel, zodat je een marmereffect krijgt.
Verdeel de helft over de lange vingers.

Doop de rest van de lange vingers in de rest van de likeur en leg op de mascarpone.
Dek af met 2/3 van de rest van de mascarpone.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten ca 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak de noten grof.

Snijd ondertussen de nectarines overlangs langs de pit doormidden.
Draai de helften in tegengestelde richting van elkaar los en verwijder de pit.
Snijd de helften in partjes.

Doe de rest van het mascarponemengsel in een spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de tiramisu. Steek de nectarinepartjes ertussen en garneer met de gehakte hazelnoten.
Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Bron: Allerhande

Schaal en coupe van tiramisu met nectarines

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.