Sticky chicken uit de crockpot

Hopeloos achter dingen aanlopen. Daar ben ik heel erg goed in. Terwijl de halve aardbol de kleverige kip al tot vervelens toe heeft weggeknaagd, begin ik opgewekt aan dit recept van de inmiddels befaamde sticky chicken. Met cola zou het ook een fenomenaal resultaat geven, maar dat is voor zo’n eerste keer net een bruggetje te ver. Nooit overdrijven, vrouwe Eetplezier!
Ik heb diverse recepten met elkaar vergeleken en er een eigen versie van gemaakt door in mijn gedachten van alles door elkaar te husselen. Het resultaat was prima, alhoewel niet echt heel erg sticky. Vond ik helemaal niet erg trouwens. Voor mensen die van zoet houden is dit een gerecht om aan te bevelen.

Persoonlijk houd ik meer van een “zuurtje” in vleesgerechten.  Ik had gehoopt dat de balsamico hiervoor zou zorgen, maar helaas. Of ik het voor een tweede maal zou maken, is ook nog even de vraag. De combi kip-kerrie blijft verreweg favoriet. Meer pit, minder zoet. Maar goed, voor de liefhebbers hier het recept van zoete, kleverige kip.

Sticky chicken uit de crockpot

Ingrediënten:
4-6 drumsticks, zonder vel
100 ml honing
80 ml balsamico
80 ml Japanse sojasaus
2 eetl pindakaas
2 theelepels sambal badjak of 1 verse rode peper, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 theelepels verse gember, geraspt
1 serehstengel, over de gehele lengte ingekerfd
zwarte peper

Optioneel:
geroosterd sesamzaaad

Bereidingswijze:
Meng de honing, balsamico, sojasaus, pindakaas, knoflook, gember en zwarte peper en breng dit zachtjes aan de kook in een klein pannetje.

Als het goed gemengd is, giet je het in de schaal van je slowcooker, die je op High gezet hebt.

Voeg de kip toe. Als het goed is, heb je net voldoende saus om alles te bedekken. Zo niet, dan lepel je wat van de saus over de kip heen. 

Laat rustig pruttelen en schep halverwege de kip even om.

Als de kip gaar is kun je deze bestrooien met het geroosterde sesamzaad. Geef er witte rijst bij.

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.