Home » Recepten » Landen » Engeland » Rarebits met peer en stilton – Yvette van Boven

Rarebits met peer en stilton – Yvette van Boven

31 01 2012 | Brood en crackers, Engeland, Yvette van Boven | 2 reacties

Het laatste stukje sodabread van eergisteren lag enigszins zieligjes naar me te gluren. Moest-ie zonder pardon de kliko in? Asjeblieft, niet in die enge groene bak met al die beestjes? Welnee, lief broodje, ook al ben je oud en kruimelig, je krijgt een mooie, laatste rustplaats van me. Fijn ondergedekt met lekkere kaasjes, room en ei bleek je een perfect lunchhapje te zijn. Niet bedroefd zijn nu je voorgoed weg bent bij ons, het wachten is gewoon op je wedergeboorte. En die zal niet lang op zich laten wachten, ik beloof het je! In de vorm van rarebits met peer en stilton.

Oud brood hoef je eigenlijk nooit weg te gooien. Je kunt er wentelteefjes van bakken. Paneermeel van maken door het eerst grondig te drogen in je oven. Of een heerlijke tosti van maken. Persoonlijk ben ik ook niet bang om oud brood gewoon als lunch te gebruiken. Sterker nog: ik heb het liever dan verse, kleffe boterhammen. Maar goed: een belegd sneetje  zoals deze rarebits zijn natuurlijk ook niet te versmaden. Naar een recept van Yvette van Boven, de vrouw die alles lekker weet te maken, door wat van haar Ierse roots te vermengen met onze Nederlandse gewoontes.

Rarebits met peer en stilton

Ingrediënten
100 gr blauwe kaas, bijv. blue stilton
150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetl crème fraiche
2 eieren, losgeklopt
1 eetl grove mosterd
peper
ca 8 sneetjes zuurdesembrood (of genoemd sodabread)
2 peren, geschild en in plakjes

Bereidingswijze
Meng de kazen met de crème fraiche, eieren en de mosterd.
Maal er peper over.
Laat het dan 1 uurtje (of een hele nacht) in de koelkast staan.
Rooster de boterhammetjes lichtbruin.
Beleg de sneetjes brood eerst met schijfjes peer en lepel er vervolgens het kaasmengsel royaal over.
Leg de rarebits naast elkaar op een bakplaat.
Gril ze 3 tot 5 minuten of tot ze goudbruin zijn en bubbelen.

Bron: Home Made Winter – Yvette van Boven

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. Caroline Brouwer

    Ik zal er aan moeten geloven, dat sodabread bedoel ik dus. Alleen al voor dit lekkere lunchgerecht, zal ik toch eens dit brood moeten bakken;-)

    Antwoord
  2. Es

    Dat leek me ook een lekker recept. Ik dacht al dat ik het ergens van herkende!
    🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.