Grand Marnier de zelf-maken versie

Grand Marnier

Soms, als de melancholie me in haar greep houdt, willen mijn gedachten nogal eens terugvliegen naar zo’n dertig jaar geleden. Dan zie ik G. en mezelf weer met verhitte hoofden bezig in ons veel te krappe keukentje.  Vol overgave werd er geweckt, gebotteld, vruchten op sap gezet (wie herinnert zich niet de bekende Rumtopf), vruchten tot sap gecentrifugeerd of ingekookt, wijn laten pruttelen en likeurtjes gemaakt. Oldskool bezigheden. Weinig mensen vinden het nog leuk. Veel te ingewikkeld allemaal, als je toch alles kant-en-klaar in de winkel kunt kopen.   “Grand Marnier de zelf-maken versie” verder lezen

De verschrikkingen van vieze vaatdoekjes

Vieze vaatdoekjes

Geen idee hoe het met jullie allergiën is gesteld, misschien is de zilverwitte berk je natuurlijke vijand als hij zijn pollen voor je voeten uitschudt of misschien lig je meteen knock-out na het consumeren van één ieniemienie pindaatje, feit is dat er een behoorlijk scala aan overgevoeligheden bestaat. Bijzonder vervelend allemaal als het jou treft. “De verschrikkingen van vieze vaatdoekjes” verder lezen

Krokante courgettes uit de oven

Krokante courgettes

Sommige groenten zijn ontzettend dankbare “fillers”. Courgette is er zo eentje. Door zijn neutrale smaak past hij vrijwel overal in. Pastasaus. Groentesoep.  Ratatouille. De courgette is met recht een allemansvriend. En toch …. soms heeft een mens behoefte aan iets anders-dan-anders. Of misschien heb je wel gewoon teveel courgettes ingekocht. Zulke dingen gebeuren mij regelmatig. Iets met grotere ogen …. “Krokante courgettes uit de oven” verder lezen

Zeeuwse kroepoek de nieuwe snack

Zeeuwse kroepoek

Met excuses voor mijn lange afwezigheid alhier. Ik had een geldige reden, maar wil jullie niet vermoeien met de details.  Wat ik wél wil doen is iedereen nogmaals bedanken voor de getoonde belangstelling.  Samen met jullie blijf ik proberen de slingers op te hangen!

Waar ging dit blog eigenlijk ook weer over? O ja, het plezier van eten en drinken. Laat mij nu afgelopen week een leuk verrassingspakketje krijgen thuisbezorgd, met daarin een origineel nieuw product: Zeeuwse kroepoek. “Zeeuwse kroepoek de nieuwe snack” verder lezen

Ware vriendschap hoeft geen illusie te zijn

Ware vriendschap

Aandacht en liefde. Het zijn de twee ingrediënten die de meeste onderdelen van het leven meer glans geven. Intenser en dus waardevoller maken. Eten wordt er smakelijker van, werkaamheden geven een beter eindresultaat en vriendschappen zullen er ongetwijfeld hechter door worden. Het is zo simpel als wat, zou je zeggen, om je leven meer inhoud te geven.

“Ware vriendschap hoeft geen illusie te zijn” verder lezen

Tomatatin op de wijze van Estée Strooker

Tomatatin

Tomatatin. Je verzint het niet, een omgekeerde tomatentaart. Met ui, balsamico en venkelzaadjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

Toevallig ben ik al van kindsaf aan dol op tomaten. Op de boterham, met een snufje suiker of zout. In de soep, met wortel, ui en geurige kruiden.  En natuurlijk ook in de traditionele Italiaanse gerechten, zoals all’ amatriciana of de pizza. “Tomatatin op de wijze van Estée Strooker” verder lezen