Home » Recepten » Vegetarische gerechten » Krokante courgettes uit de oven

Krokante courgettes uit de oven

16 11 2017 | Vegetarische gerechten | 0 Reacties

Sommige groenten zijn ontzettend dankbare “fillers”. Courgette is er zo eentje. Door zijn neutrale smaak past hij vrijwel overal in. Pastasaus. Groentesoep.  Ratatouille. De courgette is met recht een allemansvriend. En toch …. soms heeft een mens behoefte aan iets anders-dan-anders. Of misschien heb je wel gewoon teveel courgettes ingekocht. Zulke dingen gebeuren mij regelmatig. Iets met grotere ogen ….

Uit een recept van Jamie Oliver (Bloemkool met pasta) kende ik al de crumble van kaas en brood. Yvette van Boven bedacht om dit over courgetteplakjes te strooien.  En ik voegde er op eigen houtje nog hazelnoten aan toe voor extra crunch. Verhip: lekker dat dat is! Nee, het is geen volwaardige maaltijd, meer een bijgerecht. Eet er iets van een kruidig stukje kip of pittige gehaktballetjes naast, gecombineerd met ambachtelijk gebakken zuurdesembrood.

Krokante courgettes

Ingrediënten:
1 kilo courgettes (in twee kleuren als je die kunt vinden)
4 eetl. olijfolie, plus iets extra zoutflakes
versgemalen zwarte peper en chiliflakes, naar smaak
50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
1 eetlepel fijngehakte verse oregano of salie
50 gram vers broodkruim
50 gram gemalen hazelnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Snijd de courgettes in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.

Meng de plakjes in een grote kom met de olijfolie, wat zout en peper.

Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, de oregano of salie, het zout, de peper en chiliflakes.
Vet een ronde of rechthoekige ovenschaal in met wat olie en schik de plakjes courgette dakpansgewijs in de vorm. Maak er even werk van, dat heeft straks visuele aantrekkingskracht.

Bestrooi de courgetteplakes met het kruimmengsel. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak dertig minuten in de oven. Verwijder het folie en bak nog zo’n vijf minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Easy it is! Het heeft weinig met koken te maken, meer met lekker fröbelen.

Bron: Uit de oven van Van Boven – Yvette van Boven

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.