Home-made pizza

Er werkte niet veel mee vandaag. Zelfs moest de hulp worden ingeschakeld van de fysiotherapeut en de paracetamol. Geen topdag dus. Gelukkig bood de dagelijkse maaltijd zoals altijd houvast. Er moest een beetje voor gekneed en gefröbeld worden. Zoiets leidt af en dat werkt prima als alternatieve pijnbestrijder. Op het menu: home-made pizza. Het schort komt er voor uit de kast.

Er bestaat natuurlijk de (gemakkelijke) diepvriesvariant. Of de bestelvariant. Maar in huize Eetplezier durft men daar zelfs niet aan te denken. Dank u, De Man en ik worden er voor behandeld. Bij recepten als deze gaat alle lof naar de eerstgenoemde; hij heeft de volledige thuisbakkerij onder zijn beheer. Zelf ben ik meer van het stoof-, en pruttelgebeuren.

Home-made pizza

Ingrediënten voor het deeg:
250 gr. bloem
1 dl water
10 gr. verse gist
½ theelepel zout
snufje suiker
2 eetl. olie

Bereidingswijze:
Gist even oplossen met wat water en suiker. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet de gistoplossing erin. Doe dan de  rest van het water, de olie en het zout erbij. Kneed zo’n 10 minuten tot zich een  elastische bal gevormd heeft. Laat deze bal drie kwartier rusten. Rol daarna het deeg zo dun mogelijk uit. Hier wordt altijd een tweepersoons gigapizza gemaakt, maar je kunt natuurlijk het deeg ook twee helften verdelen.

Ingrediënten vulling:
tomatensaus (creativiteit is geboden bij dit)
1 rode ui in reepjes gesneden en gebakken
1 in reepjes gesneden en gebakken paprika
250 gr. gesneden en gebakken champignons
1 in plakjes gesneden en gebakken aubergine
blikje tonijn
8 ansjovisfilets
kappertjes
2 pakjes buffelmozzarella
oregano
versgemalen peper

Bereidingswijze pizza:
Leg het deeg op een bakplaat bekleed met anti-aanbakfolie en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen.

Verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodem.
Bak de pizza in het midden (of 1 richel onder het midden) van een voorverwarmde oven (hoogste stand, 250 graden) in circa 10-15 minuten gaar. Hangt een beetje af van de dikte van je bodem.

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.