Hartige muffins met gorgonzola en vijgen

Verwarming op 20 graden. Schenk een rood wijntje in. Schurk lekker weg in je behaaglijke trui. Vergeet al die sombere weermannetjes. Bak deze hartige muffins met gorgonzola en vijgen. En geniet!

Hartige muffins met gorgonzola en vijgen

Ingrediënten: (voor 12 stuks)
150 gram gorgonzola
50 gram gedroogde vijgen
275 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel bakpoeder
zout
2 eieren
225 ml melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden).

Snijd de kaas in kleine blokjes en de vijgen in kleine stukjes.
Zeef het bakmeel met de bakpoeder en een snufje zout boven een kom.
Klop in een schaaltje de eieren los met de melk.

Meng het eimengsel met een mixer door het meelmengsel.
Klop het in ongeveer 3 minuten snel luchtig
Spatel er vervolgens de kaasblokjes en de vijgenstukjes door.
Vul de muffinvorm met 12 bakvormpjes en verdeel hierover het beslag.

Bak de hartige muffins in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron: weet het niet meer. Waarschijnlijk ooit in het AD gestaan.

print

2 Replies to “Hartige muffins met gorgonzola en vijgen”

    1. Proberen we met z’n allen manmoedig, Antoinette! Tijdens het eten van zo’n heerlijke muffin gaat dat prima hier, maar o wee, als de wijn op is en ik opnieuw naar buiten kijk ;-(( Zó triest hier! Geniet jij maar dubbel van de Italiaanse zon daar, het is je van harte gegund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.