Gevulde tortillarolletjes met tomatensaus

Nou, dat had ik even goed ingeschat, zeg! Gerechten met tomatensaus zijn per definitie, althans vastgelegd door een niet-zo-perfecte camera die bediend wordt door mijn onhandige handjes, nooit fotogeniek te noemen. Ik had er al eerder mee te maken gehad. Keer op keer werd het een afschuwwekkend plaatje. En dat is wel het laatste dat een fatsoenlijk vrouwmens wil op heur blog: afkeer opwekken. Dus wist ik dit keer het onheil te vermijden door tevoren een foto te nemen van de ingrediënten. Een keurig stilleven van groen, oranje, rood en wit. Mooi, dat was alvast geregeld.

Gevulde tortillarolletjes met tomatensaus

Het assembleren van zo’n fantasiegerecht vergt verder ook niet veel culinaire kennis. Je maakt allereerst een smakelijk tomatensausje, zoals hier bijvoorbeeld. Of je pakt een blik van de beste tomaten die je kunt vinden (ik gebruik daarvoor de San Marzano), bakt wat uien en knoflook en laat dit inkoken tot een smakelijk geheel. Daarna bak je de groenten met kruiden naar keuze en vervolgens komt het meest lollige onderdeel van dit recept: het oprollen van de tortilla’s. Daarvoor leg je een ferme eetlepel van de groenten in het midden, om daarna de tortilla zo strak mogelijk op te rollen en naast elkaar in een ingevette ovenschaal te leggen. Dergelijke bezigheden doe je niet dagelijks, dus houd vol ….. Na de vierde voelen je vingers aan hoe het moet, dus doe je de eerste vier even opnieuw en eindig je met de quasi-nonchalante vaardigheid van een ervaren tortillaroller.

Strooi er dan een laag geraspte kaas over. Schenk nu de tomatensaus erover. Let op: de tortilla’s moeten onder staan. Strooi er vervolgens nog een laagje kaas over voor een gebruind resultaat.  Dit recept is gebaseerd op een pakje mini-tortilla’s. Voor de grotere versie zul je dus meer groenten en saus nodig hebben. O ja, en voor wie het vlees mist: bak gerust wat gehakt rul en voeg dit door het groentenmengsel. Niks mis mee, zolang je maar vlees kiest dat een beter dierenleven achter de rug heeft.

Ingrediënten (2 personen)
2 uien, gesnipperd
prei, in fijne ringetjes gesneden
1/2 wortel, in kleine blokjes
courgette, in kleine blokjes
paprika, in kleine blokjes
champignons,
blik tomaten
pakje tortilla’s
geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.  Zie bovenstaande tips voor de bereiding. Zet de schotel circa 30 -35 minuten in de oven.

Ui, courgette, wortel, champignons, wortel, tortillavellen

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.