Chocoladefudge met noten

If live give you lemons, make lemonade! Het is een spreuk die mij na aan het hart ligt. Zuur zien om te buigen naar zoet. Of: roeien met de riemen die je hebt. Niemand zal je individuele problemen oplossen, dat moet je “gewoon” lekker zelf doen. Daarvoor moet je jezelf een leider vinden en zeker geen lijder. Strategieën ontwikkelen, vooruit denken, zorgvuldig je volgende zetten overwegen. Alleen op die manier kun je winnen. Toegegeven: soms word je er knap moe van. Op zulke momenten zou ik ook het liefst alles uit handen geven.Dat een beetje vals spelen mag, is een geruststellende gedachte. Ik pas het zelf ook vaak genoeg toe. Een leugentje om bestwil. Zaken gladstrijken alvorens iemand de kreukels ziet. Kiezen voor de gemakkelijke manier, in plaats van de authentieke, bewerkelijke wijze. Het schept lucht en ruimte.

Hoewel ik nergens een origineel Brits recept voor fudge weet te vinden, ben ik ervan overtuigd dat er altijd room in gebruikt wordt en geen gecondenseerde melk. Nigella Lawson is voor mij de koningin van het cheaten. In drie minuten weet zij met kant en klare croissants een onweerstaanbare bread en butterpudding te maken. Nette juliennereepjes snijden doet zij met een schaar. Brownie maakt ze in een mok. Met haar aantrekkelijke glimlach en begerige ogen, weet ze haar belabberde kookkunsten te verdoezelen. It’s a way of life and I’m lovin’ it!

Dit recept voor chocoladefudge is ook van Nigella. Appeltje-eitje. In minder dan tien minuten heb je zacht-smeltende fudge. Oke, voor een glad snijdbaar resultaat moet hij enkele uurtjes in de koelkast, maar daarna kan het grote snoepen beginnen. Ja hoor, van mij mag je ook midden in de nacht in je warme ochtendjas jezelf volproppen met deze caloriebommetjes.

Chocoladefudge met noten

Ingrediënten:
1 blikje gecondenseerde melk
300 gr slaafvrije pure chocolade
1 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels boter
80 gr gehakte gemengde noten

Bereidingswijze:
Hak de chocolade in stukjes.
Giet het blikje gecondenseerde melk in een steelpannetje en verhit dit tot net aan het kookpunt.
Doe de chocolade bij de melk en voeg de 2 lepels boter toe.
Laat dit al roerend smelten.
Voeg de gehakte noten toe.

Giet de massa in een rechthoekige vorm, bekleed met bakpapier. Na een paar uur, of een nachtje stort je de plak fudge uit de vorm en snij je er met een groot keukenmes vierkantjes van. Werk snel, want fudge wordt op kamertemperatuur plakkerig!

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook